Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

Tiesa oktobrī skatīs KNAB darbinieka prasību par nevienlīdzīgu attieksmi prēmiju piešķiršanā

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 6.oktobrī vērtēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonu un darbinieku arodbiedrības valdes locekļa, KNAB darbinieka Jura Pujāta prasību KNAB izbeigt atšķirīgu attieksmi un atzīt, ka tas nodarījis morālo kaitējumu.

Lietu skatīs tiesnese Sandra Meliņa.

Kā aģentūra LETA iepriekš noskaidroja tiesā, prasību iesniegusi KNAB amatpersonu un darbinieku arodbiedrība, aizstāvot sava biedra intereses. Sniedzot savu personisko viedokli, Pujāts aģentūrai LETA norādīja, ka trīs gadus pēc kārtas pret viņu tiek īstenota atšķirīga attieksme, piešķirot naudas balvas saistībā ar KNAB dibināšanas gadadienām un ANO Starptautiskajām pretkorupcijas dienām. Arī 2015.gada oktobrī, kad lielākā daļa no Pujāta nodaļas darbiniekiem KNAB dibināšanas gadadienā saņēma naudas balvas, Pujātam tā tika piešķirta vairākkārt samazinātā apmērā. Piešķirot naudas balvu, nav vērtēts Pujāta ieguldījums KNAB mērķu sasniegšanā, par ko no KNAB vadības puses iebildumi netiek celti.

Pujāts uzskata, ka šāda KNAB nevienlīdzīga attieksme, nosakot darba samaksu, pret viņu tiek realizēta tādēļ, ka viņš pilda arodbiedrības valdes locekļa amata pienākumus, tostarp vairākkārt tiesvedību procesos starp KNAB un biroja darbiniekiem aizstāvot KNAB darbinieku (arodbiedrības biedru) intereses.

Tāpat Pujāts pārstāvējis arodbiedrību darba grupās par KNAB tiesiskā regulējuma pilnveidošanu un Saeimas komisijā, kur paudis arodbiedrības viedokli, kas atšķīries no KNAB viedokļa, tostarp iebilstot pret KNAB atbalstītajiem likuma grozījumiem, ar kuriem bez atklāta konkursa bija paredzēta atvieglotāka procedūra KNAB priekšnieka pārvēlēšanai uz vēl vienu pilnvaru termiņu.

Pujāts uzskata, ka viņam, kā arī vairākiem citiem KNAB darbiniekiem vienīgā izvēle ir samierināties vai arī iestāties par savu tiesību un ar likumu aizsargāto interešu ievērošanu. Konkrētajā gadījumā izvēlēts otrais variants, lūdzot arodbiedrības palīdzību.

Arodbiedrības iesniegtā prasībā lūgts tiesu atzīt, ka KNAB pret Pujātu ir pārkāpis atšķirīgas attieksmes aizliegumu, piedzīt no KNAB par labu Pujātam nodarītos zaudējumus neizmaksātas naudas balvas apmērā. Tāpat prasībā lūgts tiesu atzīt, ka KNAB nodarījis morālo kaitējumu, un piedzīt morālā kaitējuma atlīdzību - KNAB rakstveida atvainošanos.

Prasībā arī lūgts atzīt par spēkā neesošu KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka pagājušās vasaras rīkojumu par disciplinārlietas izbeigšanu. Ar šo rīkojumu Pujātam tika piemērots mutvārdu aizrādījums.

Konkrētais darbinieks ir viens no KNAB strādājošajiem, kas tiesājas pret KNAB, piemēram, par disciplinārsodiem un citiem KNAB lēmumiem. Visvairāk prasību tiesā iesniegušas KNAB amatpersonas Ilze Draveniece un Juta Strīķe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas