Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Tiesībsargs mudina publiskot visu valsts vai pašvaldību darbinieku algas; vienu grupu izdalīt - nekorekti

Būtu jāpublisko visu darbinieku un amatpersonu ienākumus, kas jebkādā veidā tiek saņemti no valsts un pašvaldību budžetiem. Šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma sacīja tiesībsargs Juris Jansons.

Jansons uzstāja, ka sabiedrībai ir tiesības zināt par katru izlietoto nodokļu naudas centu un uzsvēra, ka plānotā pedagogu algu publiskošana internetā būtu pieļaujama, taču tikai gadījumā, ja šāds solis tiek sperts attiecībā uz visiem strādājošajiem, kuri saņem atalgojumu no valsts vai pašvaldību budžeta. "Mēģināsim nākamajā gadā pārliecināt valdību un parlamentu," viņš atklāja.

Jansons pieļāva, ka iecere publiskot skolotāju algu sarakstu radusies pēc tam, kad izglītības darbinieku arodbiedrība paziņoja, ka pieļauj iespēju streikot algu nepalielināšanas gadījumā.

Savukārt attiecībā uz pašreizējo ieceri publiskot tikai skolotāju atalgojumu, Jansons to dēvē par negodīgu iniciatīvu no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) puses, skaidroja Jansons un piebilda, ka tas tiekot darīts brīdī, kad pedagogus pārstāvošas organizācijas sāk norādīt uz problēmām skolotāju atalgojumā. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas