Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Tikai nedaudz vairāk nekā trešdaļa iedzīvotāju rokās turējuši 500 latu banknoti

Tikai nedaudz vairāk nekā trešdaļai jeb 38% Latvijas iedzīvotāju līdz šim bijusi iespēja turēt rokās lielāko latu naudas zīmi - 500 latu banknoti, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS septembrī veiktā aptauja.

Vairāk nekā puse jeb 61% aptaujāto atzinuši, ka līdz šim viņi 500 latu naudas zīmi savās rokās nav turējuši, portālu Diena.lv informēja SKDS. Biežāk 500 latu banknoti rokās izdevies turēt iedzīvotājiem, kuri ir vecumā no 25 līdz 44 gadiem, kuriem ir augstākā izglītība un kuri ir vadītāji, individuālā darba veicēji vai pašnodarbinātie. Tāpat biežāk 500 latu banknoti rokās turējuši Rīgas iedzīvotāji. Salīdzinoši retāk 500 latu naudas zīmi savās rokās izdevies turēt iedzīvotājiem, kuri ir vecāki par 55 gadiem, kuriem ir tikai pamatizglītība, kā arī pensionāriem, bezdarbniekiem, lauku apvidos un Latgalē dzīvojošiem. 

Pēdējo 11 gadu laikā iedzīvotāju, kuriem bijusi iespēja savās rokās paturēt 500 latu banknoti, īpatsvars pieaudzis salīdzinoši nedaudz - tikai par 12 procentpunktiem. SKDS pirmo reizi šāda veida aptauju veica 2003.gadā, kad atklājās, ka nepilna trešdaļa jeb 27% iedzīvotāju turējuši savās rokās 500 latu banknoti. 

Tāpat aptaujas dati atklāj, ka tie, kuri atbalsta Latvijas pāreju uz eiro, 500 latu banknoti rokās turējuši biežāk nekā tie, kuri šādu pāreju neatbalsta. Līdz brīdim, kamēr Latvijā latus nomainīs eiro, atlikuši aptuveni divi mēneši.

Aptaujā piedalījās 1004 respondenti vecumā no 15 līdz 74 gadiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas