Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tirgotāju asociācija kategoriski iebilst pret jaunām administratīvām barjerām eiro ieviešanā

Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA) iesniegusi Finanšu ministrijai priekšlikumu vienkāršot kases čeka noformēšanu, kad paredzēts pirkuma summu uzrādīt divās valūtās. Finanšu ministrija priekšlikumu nav ņēmusi vērā, tādēļ LTA spiesta vērsties Valsts kancelejā ar aicinājumu noteikumu projektu nevirzīt uz pieņemšanu, kamēr nav novērsts nepamatots administratīvais slogs uzņēmumiem, portālu Diena.lv informēja LTA.

Finanšu ministrija paredzējusi, ka lata un eiro paralēlās atspoguļošanas periodā visus deviņus mēnešus pārdevējam, čekā ierakstot summu otrā valūtā ar roku, jāparakstās, jānorāda savus uzvārds un jāuzliek zīmogs. Tajā brīdī apgrozībā neesošu valūtu aprēķinot, ierakstot un apliecinot ar visu minēto, pircējs stāv un gaida pie kases, kamēr pārdevējs veic visas šīs un arī vēl citas darbības. Tāpēc pārdevējam jātērē laiks, uzņēmējam nauda, lai izpildītu muļķīgas prasības no ministrijas puses, stāstīja LTA speciālisti. Viņuprāt, paredzētajai prasības izpildei nav būtiskas ietekmes uz patērētāju tiesībām - ierakstu apliecinot ne tikai ar parakstu, bet arī vēl ar zīmogu.

LTA kategoriski iebilst pret jaunām administratīvām barjerām, kas saistītas ar eiro ieviešanas procesu un aicina atvieglot prasības otras valūtas norādei kases aparāta čekā manuāli: "Ja kases aparāta konstrukcija cenu paralēlās atspoguļošanas periodā nenodrošina kases čekā reģistrēto darījuma kopsummas norādīšanu latos un euro, lietotājs pēc darījuma partnera pieprasījuma izdara papildu ierakstu kases čekā, norādot reģistrēto darījumu kopsummu attiecīgi euro un latos. Pēc pircēja pieprasījuma ierakstu apliecina ar parakstu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas