Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Tramps sola karavīru "apdomīgu izvešanu" no Sīrijas

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka amerikāņu karavīru izvešana no Sīrijas notiks apdomīgi un cīņa pret teroristu organizāciju Islāma valsts vēl nav beigusies. "Mēs aiziesim apdomīgā veidā atbilstošā tempā, tajā pašā laikā turpinot cīņu pret Islāma valsti un darot visu citu, kas ir apdomīgi un nepieciešami!" vietnē Twitter paziņoja Tramps. Baltā nama saimnieks šādi, acīmredzot, mēģinājis kliedēt bažas par pēkšņu ASV spēku izvešanu no pilsoņu kara plosītās Sīrijas.

Trampa padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džons Boltons svētdien paziņoja, ka viens no nosacījumiem Savienoto Valstu bruņoto spēku izvešanai no Sīrijas ir drošības garantijas Vašingtonas sabiedrotajiem - kurdiem.

ASV prezidenta padomnieks žurnālistiem lidmašīnā ceļā uz Jeruzalemi teica, ka Savienotās Valstis vēlas garantijas no Turcijas, ka kurdi Sīrijā būs aizsargāti.

Trampa paziņojums 19. decembrī, ka ASV nekavējoties izvedīs savus spēkus no Sīrijas, radīja bažas Vašingtonas sabiedrotajos, un vēlāk viņš izteicās, ka ASV spēki tiks izvesti pakāpeniski.

"Ir mērķi, kurus mēs gribam sasniegt pirms spēku izvešanas," sacīja Boltons, kurš pēc vizītes Izraēlā dosies uz Turciju, ziņoja NBC. "Izvešanas grafiks būs atkarīgs no nosacījumu izpildes," uzsvēra ASV prezidenta padomnieks.

Boltons arī teica, ka Vašingtona tomēr varētu neizvest pilnīgi visus no 2000 amerikāņu karavīriem, kas pašlaik atrodas Sīrijā. Viņš pieļāva, ka amerikāņu karavīri varētu tikt izvesti no Sīrijas ziemeļiem, taču varētu palikt Tanfas garnizonā valsts dienvidos, lai "neitralizētu Irānas klātbūtni".

Savukārt svētdienas vakarā Jeruzalemē pirms tikšanās ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu Boltons žurnālistiem teica, ka ASV karavīrus no Sīrijas ziemeļaustrumiem varēs izvest, kad būs skaidrs, ka "teroristu grupējums Islāma valsts ir sakauts un nespēs atjaunoties, lai atkal kļūtu par draudu".

Viņš piebilda, ka ASV spēkus varēs izvest, kad būs nodrošināta "Izraēlas un citu mūsu draugu reģionā drošība".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas