Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Tukšums Rīdzinieka kartē

Kopš kampaņas, kurā Rīgas dome (RD) aicināja iedzīvotājus deklarēties pilsētā, to izdarījuši apmēram 10 000 cilvēku, taču Rīdzinieka karte sniedz vien dažus ieguvumus to īpašniekiem un savulaik dotais solījums Rīgā deklarētajiem par bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā palicis neizpildīts, turklāt pašvaldība aprēķinājusi, ka Rīgā vēl joprojām dzīvo apmēram 90 000 nedeklarētu personu, pirmdien lasāms laikrakstā Diena.

Turpretī Siguldas pašvaldība tuvākajos divos mēnešos beigs darbu pie izmaiņām saistībā ar pašvaldības iedzīvotāju identifikācijas kartēm. Par spīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) liegumam, kas savulaik skāris arī Rīgas domes plānus nodrošināt bezmaksas transportu galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem, Siguldas dome ir atradusi veidu, kā Siguldā deklarētajiem iedzīvotājiem tomēr sagādāt bezmaksas braukšanu.

"Bijām pietiekami radoši, izdomājām jaunu pazīmi, ko vēlētos iekļaut saistošajos noteikumos par atvieglojumiem sabiedriskajā transportā," Dienai skaidrojusi Siguldas Attīstības aģentūras direktore Laura Konstante, bet sīkāk par ieceri nestāsta, jo vēl jāgaida, kad ministrija sniegs oficiālu atzinumu par pašvaldībai saistošo noteikumu redakciju.

Vides aizsadzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) tās ministra pienākumu izpildītāja Daniela Pavļuta personā 2013. gada beigās izdeva rīkojumu Rīgas domei (RD) atcelt tos pašvaldības saistošos noteikumus, kas noteica pasažieru šķirošanu pēc deklarētās dzīvesvietas. Ministrija norādīja, ka domes mērķi nav leģitīmi. Tika minēta virkne argumentu, arī tas, ka Rīgā atrodas lielākā daļa valsts pārvalžu iestāžu un citu institūciju, kas svarīgas visiem Latvijas iedzīvotājiem. Pēc pavisam īsa laika VARAM aizrādījumus izteica arī Siguldai.

Atšķirībā no Siguldas iedzīvotāju identifikācijas kartēm, kas paredz atlaides vairāk nekā 200 pakalpojumiem, Rīgas kartes īpašnieki nedaudz lētāk sevi var palutināt tikai četrās vietās - divās slimnīcās, Dzemdību namā un Zooloģiskajā dārzā. RD gan sola pakalpojumu klāstu padarīt kuplāku, taču pagaidām netiek nosaukti pat piemēri.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 16.februāra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas