Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tuvojoties Lieldienām, vairumam Latvijas tirgotāju pieaug pieprasījums pēc baltajām vistu olām

Tuvojoties Lieldienām, vairumam Latvijas tirgotāju pieaug pieprasījums pēc baltajām vistu olām, aģentūrai LETA atzina aptaujāto mazumtirdzniecības veikalu tīklu pārstāvji.

SIA Rimi Latvia pārstāve Anete Ezeriete aģentūrai LETA norādīja, ka Rimi veikalu tīklā gatavošanās Lieldienām notiek ļoti savlaicīgi, un jau pašlaik visos Rimi veikalos pieejamas baltās vistu olas, kas tiek iepirktas no Lietuvas. "Runājot par cenu līmeni, tas šogad ir identisks kā pagājušajā gadā, taču kā allaž pirms svētkiem klientiem tiks piedāvāti dažādi īpaši piedāvājumi," sacīja Ezeriete.

Vērtējot pieprasījumu pēc baltajām vistu olām, Rimi Latvia pārstāve atzina, ka Rimi klientu vidū tas kopš pagājušās nedēļas nogales audzis. Minētā tendence, pēc viņas teiktā, atbilst aizvadītā gada tendencēm, kad pircēji sāka gatavoties svētkiem vidēji pusotru nedēļu iepriekš.

SIA Maxima Latvija pārstāve Liene Dupate-Ugule aģentūrai LETA sacīja, ka olas ir ikdienas patēriņa prece, tādēļ to iegāde netiek plānota ilgu laiku iepriekš. "Līdz ar to pašlaik vēl nav vērojams būtisks pieprasījuma pieaugums pēc baltajām vistu olām. Sagaidām, ka lielākā pircēju interese būs nākamās nedēļas sākumā, kad iedzīvotāji aktīvāk ķersies pie svētku galda plānošanas," uzsvēra Dupate-Ugule.

Atskatoties uz olu pārdošanas datiem Lieldienu laikā iepriekšējos gados, viņa norādīja, ka šogad ir vērojams pārdošanas apjoma pieaugums visām olām - baltajām, brūnajām, kā arī paipalu olām. Pēc Maxima Latvija pārstāves teiktā, salīdzinot ar 2017.gadu, šogad baltajām olām cena saglabājusies nemainīga. Viņa norādīja, ka uzņēmumam baltās olas piegādā vietējais olu ražotājs Balticovo, kā arī atsevišķi ārvalstu piegādātāji, lai nodrošinātu pieprasījumu pēc baltajām olām Lieldienu laikā.

Veikalu tīkla top! mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Priedīte aģentūrai LETA norādīja, ka baltās olas veikalos top! jau ir pieejamas un to pārdošanas apjoms patlaban ar katru dienu pieaug, ļaujot secināt, ka tās tiek iepirktas laicīgi. "Saskaņā ar veikalu tīkla top! pieredzi trīs nedēļas pirms Lieldienām gan balto, gan brūno olu pārdošanas apjomi palielinās par 25%, savukārt tieši Lieldienu nedēļā pat – dubultojas," atzīmēja Priedīte.

Viņa norādīja, ka lielākais vietējais olu piegādātājs veikalu tīklā top! ir Balticovo, kam seko SIA Alūksnes putnu ferma. "Ņemot vērā mūsu veikalu tīkla reģionālo specifiku un sadarbību ar vietējiem lauksaimniekiem un ražotājiem, papildus jau ierastajam sortimentam veikalos piedāvājam arī iespēju iegādāties olas no vietējiem ražotājiem, kuriem pateicoties varam sniegt mūsu pircējiem plašāku izvēli ne tikai ar brūnajām, bet arī baltajām olām, kas nākušas tepat no vietējām zemnieku saimniecībām," uzsvēra top! pārstāve.

Pēc viņas teiktā, lielākie ražotāji Latvijā piedāvā brūnās olas. Tomēr, ņemot vērā, ka ievērojams pieprasījums pēc baltajām olām ir tieši Lieldienās, top! uz svētku laiku tās importē. "Jāteic, ka kopumā to cenas šogad veikalos ir lētākas nekā pērn," sacīja Priedīte.

Savukārt SIA Elvi Latvija komercdirektore Laila Vārtukapteine aģentūrai LETA norādīja, ka Elvi veikalos nopērkamas dažādu ražotāju un kvalitātes kategoriju vistu olas un paipalu oliņas, tomēr šogad veikalu plauktos nebūs atrodamas baltas vistu olas. "Veikalu tīkla Elvi pēdējo gadu dati norāda – pieprasījums pēc baltajām olām, kas tradicionāli ir dārgākas nekā līdzvērtīgas brūnās olas, ar katru gadu samazinās, turklāt Latvijas ražotāji, kas piegādā produkciju Elvi tīklam, baltas olas neražo. Tās piegādātājiem speciāli jāiepērk ārvalstīs, tomēr pieprasījums pēc šīm olām nav liels, tādēļ Elvi piegādātāji pieņēmuši lēmumu šogad baltās olas neiepirkt un veikaliem vispār nepiedāvāt," norādīja Vārtukapteine.

Viņa uzsvēra, ka atbilstoši Elvi datiem, pēdējo gadu laikā balto olu vietā pircēji labāk izvēlas dabiskos apstākļos audzētu vistu olas vai pierastās brūnas olas, kas ir lētākas. Tomēr Elvi Latvija komercdirektore atzīmēja, ka patlaban izteikts pieprasījuma pieaugums un pastiprināta olu pirkšana veikalos vēl nav sākusies. Ņemot vērā, ka olu pārdošanas apjomi iepriekšējos gados strauji pieauguši nedēļas nogalē pirms pašām Lieldienām, Vārtukapteine prognozēja, ka līdzīgas tendences varētu būt sagaidāmas arī šogad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas