Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

UZ VID vadītāja krēslu 23 pretendenti

Valsts kancelejā iesniegti 23 pretendentu pieteikumi atklātam konkursam uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu. Pieteikumus iesniegt varēja līdz piektdienai, 14. septembrim, portālu Diena.lv informēja Valsts kancelejā.

Amata konkurss tika izsludināts 17. augustā, un tas norit trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Vienlaikus iepirkuma konkursā izraudzītā personālatlases kompānija Amrop sagatavos detalizētus komentārus un potenciālo reputācijas risku analīzi par katru kandidātu, ko ieteiks komisijai virzīt uz nākamo kārtu.

Pretendenti, kas būs izvirzīti uz konkursa otro kārtu, skaidros savu motivāciju un iepazīstinās ar savu vīziju par iestādes un valsts pārvaldes nākotni, kā arī atbildēs uz 10 jautājumiem par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, budžeta plānošanu, administratīvo procesu iestādē un iestādes darbības jomu.

Savukārt trešās kārtas ietvaros vērtēs pretendentu vadības kompetences un par katru tiks sagatavots kopsavilkums no gūtajiem secinājumiem. Izvērtējot šo informāciju un visā konkursa gaitā novēroto, komisija noteiks, kurš no trešās kārtas dalībniekiem saņem visaugstāko vērtējumu kopumā.

Par šo pretendentu tiks apkopotas atsauksmes no vismaz septiņām personām, kā arī veikta padziļināta reputācijas risku analīze.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Komisiju veido Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, Konkurences padomes priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama, Ārvalstu investoru padomes Latvijā valdes vicepriekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents Uldis Biķis, kā arī Latvijas Finanšu nozares asociācijas padomes locekle, Stratēģiskās attīstības komitejas līdzpriekšsēdētāja Ieva Tetere. Tāpat pretendentu atlases procesā piedalīsies finanšu ministres izvirzīti neatkarīgi novērotāji no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Republikas Grāmatvežu asociācijas. Konkursa komisija sadarbosies arī ar Drošības policiju un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kas sniegs visa veida atbalstu un nodrošinās komisijai nepieciešamo informāciju par kandidātiem izsvērta lēmuma pieņemšanai. 

Jūlijā Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis intervijā telekanālam LNT atzina, ka aizvien ir vairāki faktori, kas traucē piesaistīt visaugstākās raudzes profesionāļus, tostarp piedāvātais atalgojums. "Aizvien atlīdzība, kas ir četri tūkstoši eiro, nav pietiekama, lai spētu piesaistīt augstas raudzes speciālistus," uzskata Valsts kancelejas vadītājs. Viņaprāt, motivējošs atalgojums būtu vismaz divtik lielāks, proti, astoņi tūkstoši eiro mēnesī

Jau ziņots, ka vasaras sākumā VID jaunā vadītāja meklējumi beidzās ar fiasko - konkursā par labāko kandidātu tika atzīts Māris Skujiņš, tomēr par viņa reputāciju un atbilstību amatam bija šaubas - Skujiņš bija finanšu direktors koģenerācijas staciju projektam, kurā divi no galvenajiem investoriem bijuši Māris Martinsons un Viktors Krasovickis. Skujiņš savu kandidatūru atsauca.

Top komentāri

tač
t
zelta bedre šeftmaņiem !!!
nesaprotu
n
vai tiešām ir vēl tik naivi cilvēki kas cer tur tikt tā pat vienkārši-piedaloties konkursos?
spurziks
s
Vietu dabūs tas, kurš pirmais Puzē nodos mūžīgas uzticības zvērestu....diemžēl tāda realitāte....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas