Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Citskovskis: VID vadītājam algā jāsaņem vismaz 8000 eiro mēnesī

Pēc iepriekš izsludinātā konkursa uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu fiasko jauna vadītāja atrašana nebūs ātrs process, un aizvien ir vairāki bremzējošie faktori, kas var patraucēt pietiekami augstas raudzes profesionāļa piesaisti, tostarp atalgojuma jautājums, šorīt intervijā telekanāla LNT raidījumā 900 sekundes atzina Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis.

Taujāts, vai iepriekšējās dienesta vadītājas Ilzes Cīrules darba rezultātā uzlabotā iestādes reputācija ir atvieglojusi piemērota kandidāta atrašanu, Citskovskis atbildēja apstiprinoši, jo iespējas strādāt šajā amatā nu saskata arī cilvēki no privātā sektora, tomēr piebilda, ka aizvien ir četri galvenie bremzējošie faktori. 

"Aizvien atlīdzība, kas ir četri tūkstoši eiro, nav pietiekama, lai spētu piesaistīt augstas raudzes speciālistus," uzskata Valsts kancelejas vadītājs. Viņaprāt, motivējošs atalgojums būtu vismaz divtik lielāks, proti, astoņi tūkstoši eiro mēnesī. 

Tāpat Citskovskis norāda, ka kandidātiem būtiska informācijas drošība konkursa laikā - cilvēks nevēlas savu datu publiskošanu, ja vēl tikai piedalās konkursā un ir viens no daudziem pretendentiem. Tāpat būtisks faktors ir iespēja veidot savu komandu. "Vienam pašam ir grūti īstenot pārmaiņas, ja esat viens iestādē, kur ir četri tūkstoši nodarbināto," klāstīja Citskovskis. Tāpat kā ļoti būtisku faktoru viņš uzsvēra VID vadītāja fiziskās drošības aspektu.

Lai novērstu situāciju, kāda radās ar Māra Skujiņa, kurš saistīts ar vairākos kriminālprocesos iesaistīto uzņēmēju Māri Martinsonu, izvirzīšanu augstajam amatam, šoreiz rūpīgāk tiks vērtēta arī pretendentu reputācija un iespējamie reputācijas riski, tostarp piesaistot Drošības policiju un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju. 

Šobrīd VID vadītāja izraudzīšanās process vēl tā pa īstam nav ieskrējies, jo iepirkuma kārtībā tiek meklēta personāla atlases kompānija, kas palīdzēs ar potenciālo pretendentu atrašanu. Šī fāze varētu noslēgties nākamnedēļ, bet jaunais VID vadītājs varētu būt zināms vien 10-12 nedēļu laikā pēc sludinājuma publicēšanas Latvijas Vēstnesī.

Citskovskis uzsvēra, ka šai lietai jāpieiet ļoti rūpīgi, un šis faktiski esot pašlaik valstī vissarežģītākais konkurss, ņemot vērā gan valsts pārvaldi, gan privāto sektoru. "Process nav viegls un arī nebūs viegls," rezumēja Valsts kancelejas vadītājs.

Top komentāri

aina
a
Pats uzstādījums 8000 eiro mēnesī ir greizs. Viens cilvēks iestādē nevar pārzināt visas IEŅĒMUMA dienesta funkcijas, to problēmu loku, riskus un citus speciālos caurumus likumdošanā. Tas ir komandas darbs un amatalga jāpalielina tikai pēc rezultātu sasniegšanas.
a13
a
Rimševičam maksāja vairāk nekā 10 000 mēnesī. Vienalga bija par maz.
bb
b
alga jāmaksā sadraudzībā ar pelēko vielu + piemaksas atbilstoši sasniegumiem/rezultātiem, kuri tiek noteikti saskaņā ar Kārtību par piemaksām, kurā aprunāti visi kritēriji. piemaksas lemj neatkarīga, kompetenta komisija
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē