Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uzdots vērtēt RS bijušās valdes, iespējams, nodarītos zaudējumus

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks, SIA Rīgas satiksme kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks uzdevis uzņēmuma padomei piesaistīt ekspertu, kurš aplēstu uzņēmumam nodarītos zaudējumus un bijušās valdes lēmumu saistību ar tiem, noskaidroja aģentūra LETA.

Baraņņika savā rīkojumā padomei uzdod piesaistīt ekspertu, lai izvērtētu iepriekšējo valdes locekļu iespējamos pārkāpumus, ņemot vērā SIA Ernst&Young Baltic un zvērinātu advokātu biroja Novius atzinumos iekļauto informāciju.

Eksperta pienākums būs "analizēt cēloņsakarības attiecībā uz tiem iespējamajiem Rīgas satiksmes zaudējumiem, kas saistīti ar dalībnieka rīcību un ietekmi, kā arī uzņēmuma kā pašvaldības kapitālsabiedrības korporatīvās pārvaldības īpatnības kontekstā ar iespējamo zaudējumu prasību".

Tāpat ekspertam "jāizvērtē cēloņsakarības attiecībā uz tiem iespējamiem zaudējumiem, kas tieši nav saistīti ar dalībnieka rīcību un ietekmi, jāizvērtē, kādas darbības/bezdarbības rezultātā radušies iespējamie zaudējumi, jākonstatē cēloniskās sakarības, jāizvērtē darījumus no to lietderīguma, ekonomiskā pamatojuma, cenas atbilstības tirgus cenām un samērojamības viedokļa un jānosaka zaudējumu apmērs".

Tāpat būs jāizvērtē valdes atbildību par kapitālsabiedrības saistīto uzņēmumu valdes rīcības rezultātā radītiem iespējamiem zaudējumiem.

Eksperta izvērtējums kapitāldaļu turētājam jāiesniedz ne vēlāk kā līdz nākamā gada 14. februārim.

Uzņēmumā aģentūrai LETA norādīja, ka kamēr padome nav saņēmusi Baraņņika rīkojumu rakstiski un izanalizējusi izvirzītās prasības, sīkākus komentārus nesniegs. 

Kā ziņots, Rīgas satiksmes valde atkāpās aizvadītā gada decembrī, kad Rīgas domes un uzņēmuma darbu satricināja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sāktais kriminālprocess par trim transportlīdzekļu iepirkumiem. Tagad uzņēmumam iecelta pagaidu valde.

Līdz šim Baraņņiks bija paudis viedokli, ka arī pēc advokātu biroja sniegtā atzinuma pagaidām neredz pamatu vērsties tiesā ar regresa prasību pret bijušo Rīgas satiksmes valdi.

Ernst&Young savā ziņojumā par situāciju Rīgas satiksmē norādījuši, ka pēdējo piecu gadu periodā bijušās uzņēmuma valdes vadībā uzņēmumam nodarīti desmitiem miljonu eiro zaudējumi, kas radušies, pieņemot nesaimnieciskus lēmumus, noslēdzot neizdevīgus sadarbības līgumus un citos veidos.

Savukārt Novius eksperti konstatējuši, ka Rīgas pašvaldībai ir pamats vērsties pret bijušo valdi ar zaudējumu piedziņu tiesā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas