Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vairās no KNAB pārraudzības

Nebeidzamām problēmām apaugušā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārraudzībā tiek meklēti jauni risinājumi, taču pašlaik neviens nevēlas uzņemties pašlaik premjeram uzticēto pienājumu pārraudzīt KNAB - to nevēlas ne Ģenerālprokuratūra, nedz Saeimas Nacionālās drošības komisija, svētdien vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

"KNAB, kas uzrauga politisko partiju finansēšanu un kampaņu finansēšanu, nu nebūtu jāpakļauj politiķiem. Es domāju, ka daudz racionālāk ir, ja premjerei nav nekādu efektīvu mehānismu, kā uzlabot KNAB darbu, tad nodot to ģenerālprokurora pakļautībā. Kas būtu tomēr apolitiska pārraudzība un arī vadība," iebildumus pret KNAB pārraudzības nodošanu deputātu ziņā izteicis pašreizējais Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers (Reformu partija).

Pret to iebildis ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, kurš uzsvēris, ka īstais KNAB pārraudzības modelis vēl jāmeklē.

"Šī pārraudzība ir ļoti neefektīva padotības forma, kāda ir paredzēta valsts pārvaldes iekārtas likumā. Jārisina jautājums, kas ir jau likumdošanas jautājums, vai ir nepieciešams mainīt pārraudzības institūtu kā tādu vai arī tikai attiecībā uz KNAB izraudzīties citu padotības formu," izteicies Kalnmeiers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas