Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vairs neuzstāj uz Kalkūnu slēgšanu

Sociālā aprūpes centra Latgale filiāli Kalkūni tomēr varētu neslēgt. Labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība) piedāvā nosacījumus, kurus izpildot lēmumu par slēgšanu varētu atcelt. Tad gan pašvaldībām jāapliecina gatavība ieviest vēl vairākus pakalpojumus, kas atbilstu ministrijas lolotā deinstitucionalizācijas plāna prasībām, otrdien vēsta laikraksts Diena.

Iepriekš viens no iemesliem Kalkūnu slēgšanai bija ēku stāvoklis. Pēc LM teiktā, ēkas ir novecojušas un to drošai izmantošanai nepieciešami lieli ieguldījumi. Tagad J. Reirs apgalvo, ka, nepaplašinot Kalkūnu kompleksu, papildu līdzekļi tomēr nav jāiegulda.

Daugavpils domes vadītājs Jānis Lāčplēsis (Latgales partija) Dienai apstiprināja, ka pašvaldība ir gatava atbalstīt un attīstīt visus projektus, lai bērni un pieaugušie ar īpašām vajadzībām varētu dzīvot ģimenēs un nebūtu izolēti no sabiedrības. Tomēr ir situācijas, kad vienīgais glābiņš ir tikai šāds centrs. Tāpat domes priekšsēdētājs uzskaita virkni pakalpojumu, kas jau ir pieejami, piebilstot, ka viņu pienākums ir izmantot ne tikai to finansējumu, ko piedāvā Eiropas Savienības fondi, bet arī citu valstu pieredzi.

Visu rakstu lasiet otrdienas, 14. septembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas