Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Valdis Dombrovskis: Šajā ģeopolitiskajā situācijā aktīvam valdības darbam ir ļoti būtiska nozīme

Šajā ģeopolitiskajā situācijā aktīvam valdības darbam ir ļoti būtiska nozīme, jo jārisina gan globāli, gan vietējie izaicinājumi, piektdien preses konferencē sacīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks, tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis (JV).

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien tikās ar Dombrovski, un premjers norādīja, ka tikšanās laikā pārrunāts plašs jautājumu loks, tostarp runāts par Latvijas valdības šā gada budžeta projektu un mērķiem panākt vispārēju ekonomikas transformāciju. Tāpat runāts par to, cik svarīgi visai Eiropas Savienībai (ES) ir turpināt atbalstīt Ukrainu.

Vienlaikus Kariņš norādīja, ka EK lēmums piešķirt 18 miljardu eiro finansējumu Ukrainai ir būtisks, un "tas parāda, cik vienoti mēs esam Eiropā". Tāpat ministru prezidents uzsvēra, ka Ukraina mūsu visu vietās cīnās pret Krievijas imperiālismu.

Tāpat arī pārrunāti izaicinājumi ES ekonomiskajā jomā, jo "visi izjūtam Krievijas kara sekas inflācijā". Diskutēts arī par to, kā uzlabot Eiropas transatlantiskās saites.

Savukārt Dombrovskis pateicās Latvijai, jo "tā ir viena no aktīvākajām valstīm, kas uztur sarunas par atbalstu Ukrainai".

Vienlaikus, komentējot inflācijas turpmāko attīstību, Dombrovskis sacīja, ka "inflācijas pīķis ir sasniegts pagājušā gada nogalē un iespējams prognozēt pakāpenisku inflācijas samazināšanos".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas