Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Valmierā reģistrē arvien jaunus ūdens līmeņa rekordus Gaujā

Aizvadītajā naktī ik stundu Valmierā tika sasniegti jauni maksimālā ūdens līmeņa rekordi Gaujā kopš 1956.gada, kad tas bija 5,53 metri. Ūdens ir appludinājis Daliņu pludmali un Kazu krāces un teritorijā esošās ēkas, pietuvojies atsevišķām dzīvojamajām ēkām, nedaudz appludinot to pagrabus, atsevišķus ielu posmus Gaujas tuvumā, mazdārziņus, kritiski pietuvojies SIA „Valmieras mēbeles” ražotnes teritorijas sētai.

Lielu postījumu augstais ūdens līmenis un stiprā straume nodara arī vienam no skaistākajiem Valmieras pilsētas dabas objektiem – Stāvajiem krastiem.

Kopš rīta ir stundas, kad ūdens līmenis stāv uz vietas, gan par 1 centimetru krītas, taču kopumā joprojām vērojama pakāpeniska ūdens līmeņa paaugstināšanās. 24.aprīlī pulksten 12:00 ūdens līmenis Gaujā sasniedza 4,95 metru atzīmi. Lai gan situācija plūdu riska zonā ir šķietami mierīga, no vairākām noslogotajām lietusūdens kanalizācijas akām L. Laicena ielā sūcas ūdens, veidojot peļķes. Ņemot vērā izskalojumu risku zem ceļiem, Valmieras pilsētas pašvaldība jau 22.aprīlī sāka informēt iedzīvotājus, izvietojot informāciju kāpņu telpās un uz automašīnām, kā arī 23.aprīlī izvietoja satiksmi ierobežojošas zīmes.

23. aprīļa vakarā, atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības Civilās aizsardzības komisijas sēdes lēmumam, 12 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts un pašvaldības policijas darbinieki klātienē informēja katra dzīvokļa iedzīvotājus daudzdzīvokļu namos Linarda Laicena ielā 12 un Linarda Laicena ielas 9 pirmajā stāvā. L. Laicena ielas 12 un L. Laicena ielas 9 nami atrodas applūstošo teritoriju zemākajās vietās un, vēl būtiski pieaugot ūdens līmenim, tos pirmos skartu elektrības atslēguma radītās neērtības. Operatīvo dienestu pārstāvji atzina, ka iedzīvotāji bijuši saprotoši un sniegto informāciju uztvēruši nopietni.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu stacijā 22.aprīlī pulksten 19:45 tika fiksēta 2010.gada maksimālā palu ūdens līmeņa atzīme, sasniedzot 4,81 m virs stacijas „nulles” atzīmes.

Lūdzam applūstošo teritoriju namu apsaimniekotājus un iedzīvotājus tieša apdraudējuma gadījumā nekavējoties sazināties ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu pa tālruņiem 112 vai 01.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas