Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Valsts autoceļu uzturēšanai ziemas sezonā izlietoti 20 miljoni eiro

Ziemas sezonā valsts autoceļu uzturēšanā izlietoti 20 miljoni eiro, kas ir par 15% mazāk nekā pagājušā gada ziemas sezonā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU).

Pērn ziemas uzturēšanas darbu izmaksas sasniedza 23 miljonus eiro. Ik gadu ziemas uzturēšanas darbi veido aptuveni trešo daļu no kopējā LAU budžeta.

Līdz ar autoceļu ziemas uzturēšanas sezonas noslēgšanos tiek pārtrauktas ceļu uzturētāju ziemas dežūras 24 stundu režīmā, bet, ja iestāsies ziemai raksturīgie laikapstākļi, tad autoceļu uzturēšanas darbi - brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiāliem un brauktuvju attīrīšana no sniega - tiks veikti pēc nepieciešamības.

Lielāko daļu no ziemas uzturēšanas izmaksām veido vairāki uzturēšanas darba veidi - brauktuvju kaisīšana ar pretslīdes materiāliem - 10 miljoni eiro, brauktuvju attīrīšana no sniega ar vienlaicīgu kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem - 6,3 miljoni eiro, brauktuvju attīrīšana no sniega - 1,1 miljons eiro un rievu izveide - 340 000 eiro.

Janvāris bija raksturīgs ar lielu sniega daudzumu un puteni, līdz ar to šī mēneša ceļu uzturēšanas izmaksas ir vislielākās - 8,8 miljonu eiro apmērā.

Ziemas sezona valsts autoceļu uzturēšanā ilgst no 2015.gada 1.novembra līdz 2016.gada 31.martam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas