Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Valsts prezidents mudina partijas budžetu veidot taupīgi

Veidojot nākamā gada valsts budžetu, partijām nevajadzētu aizrauties ar priekšlikumiem, kur tērēt vairāk, bet gan ieteikt, kur tērēt mazāk, šodien "Radio SWH" uzsvēra Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Kā atzīmēja politiķis, lai arī Latvijai ir neliels budžeta deficīts, tas nedrīkst tikt uztverts kā mudinājums vairāk tērēt, jo "vēl ir jāatmaksā parāds".

Uz jautājumu, kā prezidents vērtē valdošajā koalīcijā ietilpstošās "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK rīcību, pirmajā balsojumā Saeimā nebalsojot par nākamā gada budžetu, Bērziņš pauda viedokli, ka šī partija jau raugās uz nākamā gada Saeimas vēlēšanām, līdz kurām gan vēl esot jānodzīvo.

Prezidents ir pārliecināts, ka budžetu pieņems, jo tā nepieņemšana radītu nevajadzīgus sarežģījumus. Pēc prezidenta vārdiem, nav jāpēta vienas partijas rīcība, bet gan jāskatās uz visu parlamentu kopumā. "Daļa no viņiem skatās uz priekšu, lai nākotnē mēs dzīvotu labāk," ir pārliecināts prezidents.

Jautāts par VL-TB/LNNK uzstādījumu ierobežot termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Latvijā, Bērziņš sacīja, ka ir vienkāršāk visu noliegt, taču tas ved uz nekurieni. "Uzturēšanās atļauju izsniegšanas programmā daudz kas ir jāmaina, bet tā ir vajadzīga. Programmu nepieciešams paplašināt, un jāmeklē veids, kā pārdalīt no tās iegūto naudu tā, lai labumu no tā gūtu visa Latvija," teica prezidents.

"Ja jau šo noliedz, tad ko liksim vietā? Beigās mēs būsim zvēru barā nodalīti," piebilda Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas