Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināti 57 800 cilvēki; skaits nav mainījies kopš 2013.gada

2015.gada pirmajā ceturksnī valsts tiešās pārvaldes iestādēs bija nodarbināti 57 800 cilvēki, un šis skaits nav mainījies kopš 2013.gada, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

Tiesa, kopš 2008.gada valsts pārvaldē strādājošo skaits ir sarucis. Salīdzinot 2008.gada datus ar 2015.gada pirmā ceturkšņa datiem, valsts tiešās pārvaldes iestādēs strādājošo skaits saruka par teju 40%. 2008.gadā 274 iestādēs tika nodarbināti 78 900 cilvēki.

Tajā pašā laikā valsts tiešās pārvaldes iestāžu skaits kopš 2008.gada ir sarucis par 109 iestādēm - līdz 165 pagājušā gada pirmajā ceturksnī.

FM informācija liecina, ka atlīdzības uzskaites sistēmā ietilpst ministrijas un to padotībā esošās valsts budžeta iestādes, tādas Ministru prezidenta pakļautībā esošās iestādes kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs un Sabiedrības integrācijas fonds, tāpat atlīdzības sistēmā ietilpst Valsts kanceleja ar Valsts administrācijas skolu un Pārresoru koordinācijas centrs.

Tāpat atlīdzības uzskaites sistēmā ietilpst vairākas neatkarīgās iestādes - Augstākā tiesa, Centrālā vēlēšanu komisija, Centrālā zemes komisija, Latvijas Valsts prezidenta kanceleja, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, Prokuratūra, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija, Saeima, Saeimas autobāze, Satversmes tiesa, Tiesībsarga birojs un Valsts kontrole.

Jau ziņots, ka pēc audita veikšanas Valsts kancelejā un nodarbināto skaita samazināšanas tajā nākamais darbs būs ziņojuma gatavošana par nodarbināto skaitu visā valsts pārvaldē kopumā, aģentūrai LETA atklāja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Informatīvo ziņojumu plānots sagatavot šā gada pirmajā ceturksnī un virzīt izskatīšanai valdības sēdē. Ziņojumā ministrijām tiks piedāvāti vairāki rīcības varianti, un ministriem attiecīgi būs iespēja izvērtēt un pieņemt lēmumus - virzīties uz nodarbināto skaita samazināšanu valsts pārvaldē vai nē.

Te gan esot jāņem vērā arī tas, ka valsts pārvaldē ietilpst ne tikai tiešās valsts pārvaldes iestādes, bet arī pašvaldības, uzsvēra Krieviņš.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas