Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

VDD: Nav pieļaujama nekādu resursu nodošana Lukašenko kontrolētajai sanatorijai Jūrmalā

Jūrmalā esošā sanatorijas Belorusija īpašnieku struktūrā ir konstatējama sankcijām pakļautā, Baltkrievijas neleģitīmā līdera Aleksandra Lukašenko kontrole, tādēļ nav pieļaujama nekādu finanšu vai saimniecisko resursu nodošana šīs sanatorijas rīcībā, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts drošības dienestā (VDD).

Uz sanatoriju attiecas Eiropas Savienības sankcijas, lai gan pati sanatorija nav tieši iekļauta ES sankciju sarakstā, skaidroja dienestā.

VDD skaidroja, ka ES noteiktās sankcijas ir jāievēro ikvienam ES pilsonim, un par to pārkāpšanu ir paredzēta kriminālatbildība.

Tāpat VDD atgādināja, ka sankcijām pakļautiem uzņēmējiem ir aizliegts nodot gan finanšu, gan saimnieciskos resursus, piemēram, apmaksāt pakalpojumus. VDD vērsa uzmanību, ka par sankciju pārkāpšanu tiks uzskatīti arī gadījumi, kad maksājumi veikti, izmantojot starpniekus vai citu valstu maksājumu pakalpojumus.

Starptautiskās sankcijas neparedz slēgt uzņēmumu vai aizliegt tam darboties. Sankcijas nozīmē aizliegumu sadarboties ar uzņēmumu, slēgt ar to darījumus un nodot tam līdzekļus, skaidroja dienestā.

VDD aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem situācijās, ja uzņēmējs lūdz naudu pārskaitīt uz kādu citu kontu, nevis savējo. Piesardzība arī ievērojama gadījumos, ja tiek lūgts maksājuma uzdevumā norādīt citu mērķi, nevis to, par ko patiesībā maksājat. Tās ir pirmās pazīmes, ka uzņēmējs vēlas slēpt saņemto maksājumu. Par šādiem gadījumiem, kas varētu būt saistīti ar starptautisko sankciju apiešanas mēģinājumiem, iedzīvotāji var ziņot VDD, zvanot uz diennakts tālruni 67208964 vai rakstot uz e-pastu "[email protected]".

Baltkrievijas valsts struktūrai piederošā sanatorija "Belorusija" Jūrmalā turpina pieņemt rezervācijas, apejot sankcijas, šonedēļ vēstīja "ReTV".

Sankcijām pakļauta arī Krievijas valsts struktūrai piederošā sanatorija "Jantarnij Bereg" jeb "Dzintarkrasts", kura patlaban slēgta rekonstrukcijai.

Kā vēstīja "ReTV", sankcijas sanatorijām liedz apkalpot klientus, tomēr tām ir atļauts uzņēmuma iesaldētos līdzekļus izmantot ēkas komunālo pakalpojumu segšanai un algu izmaksāšanai darbiniekiem.

Sanatorija "Belorusija" pieder Baltkrievijai Prezidenta lietu pārvaldes personā un līdz ar to faktiskais kontrolētājs ir sankcionētais prezidents Aleksandrs Lukašenko. Savukārt sanatorija "Jantarnij bereg" ir Krievijas Prezidenta lietu pārvaldes "Atveseļošanas kompleksa "BOR"" filiāle, tātad kontrolētājs ir prezidents Vladimirs Putins. Abas sanatorijas iekļautas arī Uzņēmumu reģistra ar sankcijām saistīto juridisko personu sarakstā.

6.aprīlī tiesām nosūtīta informācija par Baltkrievijas un Krievijas valsts struktūrām piederošām sanatorijām "Belorusija" un "Jantarnij bereg" Jūrmalā, lai iesaldētu to finanšu aktīvus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas