Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vecāki aicina Ušakovu sadalīt RD finansējumu visiem bērnudārzu audzēkņiem vienlīdzīgi

Vecāku iniciatīvas grupa Nauda seko bērnam aicina Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (Saskaņas centrs) rīkoties, lai pašvaldības finansējums tiktu sadalīts visiem pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem vienlīdzīgi jeb atbilstoši izmaiņām Vispārējās izglītības likumā, portālu Diena.lv informēja vecāku iniciatīvas grupas Nauda seko bērnam pārstāve Kristiāna Kalniņa.

Vecāki ir nosūtījuši vēstuli N.Ušakovam, kurā lūdz nekavējoties pārskatīt šī gada 19.maijā Rīgas domes pieņemtos saistošos noteikumus, kas paredz četras iespējas rīdzinieku bērnu nodrošināšanai ar vietu pirmsskolas izglītības iestādē.

"Tā kā attiecīgie Rīgas domes noteikumi paredz atšķirīga apmēra pašvaldības finansiālo atbalstu bērnudārzu audzēkņiem, aicinām N.Ušakovu  pēc iespējas ātrāk nodrošināt saistošo noteikumu atbilstību Vispārējā izglītības likuma normām," paziņojumā medijiem norādījuši vecāku iniciatīvas grupas pārstāvji.

Jau ziņots, ka 1.jūlijā Saeima pieņēma grozījumus Vispārējā izglītības likuma 21.pantā, nosakot, ka vietējās pašvaldības savā administratīvajā teritorijā nodrošina vienlīdzīgu pieeju pirmsskolas izglītības iestādēm bērniem jau no pusotra gada vecuma. Tas nozīmē, ka esošais pašvaldības finansējums pirmsskolas izglītībai sadalāms vienlīdzīgi visiem bērniem un seko uz attiecīgo bērnudārzu, neatkarīgi no tā, vai tā ir pašvaldības vai privāta iestāde.

Tāpat vecāku iniciatīvas grupa Nauda seko bērnam lūgusi Rīgas domes priekšsēdētāju sniegt skaidrojumu, kā tiek aprēķināts pašvaldības līdzfinansējums 93 latu apmērā tiem Rīgā deklarētajiem bērniem, kuri apmeklē privātu pirmsskolas izglītības iestādi un izstājušies no rindas uz vietu pašvaldības bērnudārzā.

Vecāki vēlas zināt, kuras izmaksas iekļautas 93 latu līdzfinansējumā, kas pēc Rīgas domes amatpersonu iepriekš paustā, esot "vidējās izmaksas par viena bērna uzturēšanu pašvaldības bērnudārzā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas