Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vējonis Krievijas vēstnieka Lukjanova akreditācijā: Ir iespējas sadarbības paplašināšanai

Neraugoties uz atšķirīgām nostājām nozīmīgos starptautiskās politikas jautājumos, mūsu valstīm pastāv iespējas praktiskās nozaru sadarbības paplašināšanai. Tā Krievijas vēstnieka Latvijā Jevgeņija Lukjanova akreditācijas vizītes laikā norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Esam kaimiņvalstis, un mums ir abpusēji ieguvumi, attīstot sadarbību kultūras, tirdzniecības, transporta, nelegālās migrācijas un organizētās noziedzības jomās,” sacīja Raimonds Vējonis.

Vienlaikus Vējonis pauda bažas par situācijas saasināšanos Ukrainas austrumos un izteica aicinājumu Krievijai pildīt Minskas vienošanos.

Valsts prezidents un Krievijas vēstnieks tikšanās laikā pauda vienprātību, ka nākamajā gadā aktualizējams Latvijas-Krievijas starpvaldību komisijas darbs. Latvija apņēmusies 2017. gada pirmajā pusē organizēt starpvaldību komisijas sēdi.

Puses atzinīgi vērtē Latvijas un Krievijas valsts robežas demarkācijas komisijas veikumu, kas pagājušajā gadā pabeidza robežas demarkācijas praktisko darbu.

Jau vēstīts, ka Lukjanovs iepriekš bijis Krievijas prezidenta Vladimira Putina vadītās Drošības padomes sekretāra vietnieks. Viņam bijusi liela ietekme Krievijas drošības struktūrās.

Lukjanova priekštecis Krievijas vēstnieka amatā Latvijā Aleksandrs Vešņakovs te strādāja deviņus gadus, kas ir netipiski ilgi, jo vēstnieka vidējais rezidēšanas ilgums parasti ir pieci gadi.

Lukjanovs pagājušajā nedēļā pēc vizītes pie Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) atzinis, ka "ja dienā, kad es ieradīšos atvadu vizītē, lai dotos atpakaļ uz Maskavu, es varēšu ar viņu būt vienisprātis, ka kaut par collu mūsu attiecības kļuvušas labākas, varēšu uzskatīt savu uzdevumu par izpildītu".

Top komentāri

ērce
ē
Man par Vējoni sāk rasties šaubas.
Luka
L
Vai Vejonis ir sakartojis savu mutes dobumu??? Vai Vejonis noradija Lukjanovam, ka Krievijai ir jaizvac visu Krievijas okupanti, teroristi, slepkavas no Ukrainas valsts teritorijas?
zvirbulēns
z
Izraidīt no Latvijas par spiegošanu, i šo voviku, i vovicieni, to veco starušku!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas