Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vēlot smagu portfeli, Dombrovski virza par eirokomisāru

Otrdien Ministru kabinets ar skaļiem aplausiem un smaga portfeļa vēlējumiem atbalstīja ekspremjera Valda Dombrovska (Vienotība) kandidatūru Eiropas Komisijas (EK) locekļa amatam.

"Es gribu novēlēt aizvien smagākus portfeļus Eiropā, jo Dombrovska kungs tiešām to spēj nest," sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), uzsverot, ka Latvijai ir ļoti cienījams eirokomisāra amata kandidāts.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) sacīja, ka Briselē kolēģus jau informējis, ka, visticamāk, tieši Dombrovskis kļūs par Latvijas eirokomisāra amata kandidātu.

"Es dzirdēju tikai un vienīgi pozitīvas atsauksmes," sacīja ministrs, norādot, ka Dombrovskim vajadzētu iegūt "smagu portfeli" un paužot cerību, ka diskusijas Briselē par jauno EK noslēgises ātri.

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) norādīja, ka ar Dombrovski cieši kopā strādājis jau kopš 2009. gada, kad neviens "politikas grands" nav vēlējies uzņemties atbildību par krīzes situācijā nonākušo valsti.

"Liels paldies Valdim, tas ir nenovērtējams pienesums, ko Valdis ir devis Latvijai," sacīja Vilks, uzsverot, ka ekspremjera reputācija Eiropā ir nevainojama.

Dombrovskis personīgi bija ieradies uz valdības sēdi un pateicās par ministru teiktajiem labajiem vārdiem, atbalstu un uzticību. Kā būtiskākos jautājumus, pie kā EK būs jāstrādā, ekspremjers minēja ilgstpējīgas ekonomiskās attīstības nodrošināšanu un jaunu darba vietu radīšanu. Lai to sasniegtu, nepieciešams stiprināt konkurētspēju, piemēram, padarot ciešāku iekšējo tirgu un mazinot administratīvo slogu.

"Tiešām ļoti liels pasākumu loks, pie kā ir jāstrādā," sacīja ekspremjers.

Ārlietu ministrijai par šo valdības lēmumu būs jāpaziņo Eiropas Savienības (ES) Padomes ģenerālsekretāram.

Līgums par ES nosaka, ka ES Padome, savstarpēji vienojoties ar ievēlēto EK priekšsēdētāju, pieņem pārējo personu sarakstu, kuras tā iesaka iecelt par EK locekļiem. Komisārus izraugās, balstoties uz dalībvalstu ierosinājumiem. Līdz ar to Latvijai ir jāizvirza kandidāts EK locekļa amatam. Līgums arī paredz, ka, izvēloties kandidātu, jāņem vērā viņa kompetence un uzticība Eiropas idejai.

26. maijā Ministru prezidente Straujuma pēc koalīcijas sēdes paziņoja, ka valdošās koalīcijas partneriem nav iebildumu pret Dombrovska virzīšanu eirokomisāra amatam. Straujuma sacīja, ka lielais vēlētāju atbalsts Vienotībai Eiropas Parlamenta vēlēšanās un Dombrovskim kā saraksta līderim ir vēl viens papildu arguments par labu viņa kandidatūrai.

Savukārt 29. maijā Dombrovska virzīšanu jaunajā EK sastāvā atbalstīja Saeimas Eiropas lietu komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas