Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vēlreiz izbeigta skandalozā Dienvidu tilta krimināllieta

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) vēlreiz izbeigusi skandalozo kriminālprocesu saistībā ar Dienvidu tilta būvniecību.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka kriminālprocess izbeigts šogad martā. Pēc apjomīgas izmeklēšanas un vairāku ekspertīžu veikšanas tika konstatētas vairākas neprecizitātes noslēgtajos līgumos, taču netika konstatēti tādi pārkāpumi, kas būtu krimināli sodāmi.

Ņemot vērā minēto, 13.martā kriminālprocess tika izbeigts, pamatojoties uz Kriminālprocesa likuma normu, ka sākts process ir jāizbeidz, ja izdarītajā nav nozieguma sastāva.

Kriminālprocess par dienesta pilnvaru pārsniegšanu tika sākts 2009.gadā, kad Valsts kontrole (VK) iesniedza Ģenerālprokuratūrā materiālus par iespējamiem tiesību normu pārkāpumiem Rīgas pašvaldībā, veicot Dienvidu tilta būvniecības projekta iepirkumu organizēšanu, finansējuma piesaistīšanu un būvniecību laika posmā no 2002.gada 1.janvāra līdz 2008.gada 30.septembrim.

VK tilta gadījumā revīzijā konstatēja, ka Rīgas pilsētas pašvaldības amatpersonas, pieļaujot nepamatotu būvniecības izmaksu sadārdzinājumu, ir izšķērdējušas pašvaldības finanšu līdzekļus 27,22 miljonu latu (38 730 570 eiro) apmērā. Tas izdarīts, piemēram, ieviešot pašvaldībai neizdevīgu būvdarbu finansēšanas modeli un nepamatoti finansējot tilta būves direkcijas uzturēšanu no aizdevuma līdzekļiem.

Lai arī sākotnēji par VK konstatētajiem pārkāpumiem Valsts policijā kriminālprocess tika sākts, vēlāk to izbeidza. VK minēto lēmumu vairākas reizes centās apstrīdēt Ģenerālprokuratūrā. Lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu bija pamatots ar vairākiem argumentiem, tostarp norādot, ka izdarītajā nav noziedzīga nodarījuma sastāva un nav konstatēts cietušais.

VK uzskatīja, ka izmeklētāju lēmums nesatur būvniecības procesā iesaistīto amatpersonu pienākumu un atbildības izvērtējumu, tāpat tas neesot saturējis izvērtējumu par amatpersonu darbības vai bezdarbības rezultātā nodarītajiem zaudējumiem pašvaldībai, kura nebija atzīta par cietušo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas