Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +25 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Ventspils reklāmas varētu nonākt arī zem NEPLP lupas

Latvijas Televīzijas 1. kanālā (LTV1) pārraidītajām Ventspils pilsētas reklāmām uzmanību varētu pievērst ne tikai Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kas tās vērtē jau otro gadu, bet arī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), sarunā ar Dienu pauž padomes pārstāvis Sergejs Kārītis.

Viņš atzīst, ka līdz šim no LTV nav pieprasīts uzrādīt līgumus ar Ventspili, tomēr, iespējams, to darīs, lai pārbaudītu, vai Ventspilij netiek dotas nepamatotas atlaides reklāmām. Ventspils pilsētas pašvaldība un LTV1 tikmēr turpina klusēt un vilcina atbildes uzDienas uzdotajiem jautājumiem par savstarpējiem līgumiem.

«Jāsaka, apjoms ir par lielu,» par Ventspils pilsētas reklāmām LTV1 saka S. Kārītis un piebilst, ka skatītājiem tās, visticamāk, jau sākušas krist uz nerviem. Vienlaikus viņš saprotot LTV1, jo televīzijai esot nepieciešami līdzekļi, ko gūst no reklāmām. Vaicāts, vai šis lielais reklāmu apjoms padomei nerada aizdomas, ka varētu būt dotas nepamatotas atlaides, S. Kārītis atbild: «Līgumus neesam redzējuši un pagaidām arī neesam prasījuši uzrādīt.» Taču šis jautājums tikšot apspriests LTV Revīzijas komisijā, pēc tam arī, iespējams, līgumi tiks pārbaudīti. Savukārt KNAB Ventspili slavinošās reklāmas vērtēs saistībā ar priekšvēlēšanu aģitāciju. Pērn to pierādīt nav izdevies.

Sabiedriskās politikas centra Providus veiktais monitorings liecina, ka LTV1 ēterā no 1. jūnija līdz 16. septembrim Ventspils pilsētas reklāmas rādītas 64 minūšu garumā. Aptuvenās izmaksas par šādu reklāmas garumu atbilstoši cenrādim, neieskaitot iespējamās atlaides un PVN, varētu būt 14,7 tūkstoši latu, Dienai pauž Providus politoloģe Iveta Kažoka. Jāatgādina, ka pašvaldību nepārstāvošās biedrības Ventspils Attīstības aģentūras direktore Lilita Seimuškāne, kura atšķirībā no pašvaldības atzinās reklāmu apmaksāšanā LTV1, iepriekš pauda, ka par reklāmām visa gada garumā kopumā maksājot aptuveni 12 tūkstošus latu.

Vai Ventspils reklāmām LTV1 ēterā tiek piemērotas apjoma vai kāda cita veida atlaides, LTV ģenerāldirektors Edgars Kots skaidri neatbild. Pirms nedēļas Dienai viņš pauda, ka ar Ventspili ir reklāmas raidīšanas līgumi atbilstoši speciālajiem piedāvājumiem. Taču pēc tam, vaicāts, vai Ventspils reklāmām tiek piešķirtas atlaides, viņš atbildēja noliedzoši. Kāds reklāmas speciālists Dienai norāda, ka E. Kots savos izteikumos nonāk pretrunā ar sevi, jo speciālie piedāvājumi ietver atlaides. Atbildi uz atkārtoti uzdoto jautājumu Diena nesaņēma, jo E. Kots neatbild uz telefona zvaniem un īsziņām, tāpat kā Ventspils pašvaldība, kas atbildes par saistībām sola sniegt jau nedēļu.

Diena jau rakstīja par Ventspils pilsētas apjomīgo reklamēšanos LTV1, kas īpaši spilgti bija redzama priekšvēlēšanu periodā, kad pilsētas reklāmas tika raidītas paralēli ar pašvaldības vadītāja Aivara Lemberga pārstāvētā politiskā spēka ZZS reklāmām. LTV1 noliedza īpašu noteikumu piedāvāšanu Ventspilij, savukārt Ventspils pašvaldība noliedza reklāmu apmaksāšanu LTV1 ēterā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas