Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vētras postījumu dēļ slēgtas vairākas dabas takas Gaujas Nacionālajā parkā

Šīs nedēļas spēcīgās vētras nodarīto postījumu dēļ uz laiku apmeklētājiem nav pieejamas vairākas dabas takas Gaujas Nacionālajā parkā un līdz bojājumu novēršanai Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) aicina, dabā ejot, ievērot īpašu piesardzību, portālu Diena informē DAP.

Vislielākos bojājumus ir nodarījuši vētras gāztie koki, kas sakrituši pāri takām, sabojājuši infrastruktūru gan bloķējot un salaužot kāpnes, gan sagāžot gājēju tiltiņus. Patlaban apmeklētājiem nav pieejama Piķenes kraujas taka Siguldas Velnalas apkārtnē, kā arī kāpnes no Gaujas tilta Siguldā uz Livonijas ordeņa pili un kāpnes no Gaujas tilta uz vagoniņu. Šajās vietās ir izvietotas informatīvās zīmes, un Gaujas Nacionālā parka viesi tiek aicināti pastaigām un dabas baudīšanai izvēlēties citus maršrutus.

Koki pār pastaigu takām bija sagāzti arī Gleznotājkalna apkārtnē, pie Mednieku namiņa Krimuldā, taču šajās vietās tie jau ir sazāģēti un novākti. Ņemot vērā, ka postījumu apmērs ir ļoti liels un daudzviet tiem nav iespējams piekļūt ar transportu, bojājumu novēršanai būs nepieciešams laiks.

Spēcīgais lietus un izskalojumi sabojājuši taku segumu Vikmestes gravā Siguldā un pie Zvārtes ieža, koki sagāzti arī Amatas ģeotakā un vietām tā nav izmantojama pastaigām.

"Aicinām Gaujas Nacionālā parka (GNP) viesus būt saprotošiem un uzmanīgiem, dodoties dabas takās, un būsim pateicīgi, ja, pamanot sagāztus kokus vai cita veida bojājumus, iedzīvotāji par to pavēstīs DAP, tādējādi palīdzot mums daudz īsākā laikā apzināt situāciju visā GNP teritorijā un savlaicīgi īstenot taku sakārtošanu," pauž DAP Vidzemes reģionālās administrācijas direktora vietnieks Mārtiņš Zīverts.

DAP aicina dabas draugus ievērot piesardzību vietās, kur sagāztie koki vēl nav novākti, jo tie var būt nestabili un apdraudēt drošību.

Šīs nedēļas spēcīgā vētra pastrādājusi nedarbus arī Līgatnes dabas takās, kur gan nogāzti koki un sabojāta infrastruktūra, gan izskalotas taciņas. Līdz bojājumu novēršanai nebūs pieejams aļņu aploka apskates tiltiņš. Daudzviet spēcīgā lietus radīto izskalojumu dēļ ir apgrūtinoši dabas takas izbraukt ar bērnu ratiņiem. Ne Līgatnes dabas taku iemītnieki, ne arī aploku iežogojumi vētrā nav cietuši.

Informāciju par pamanītajiem bojājumiem lūdzam sūtīt uz e-pastu [email protected].

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas