Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VI: Tiek novērots pozitīvo Covid-19 testu īpatsvara samazinājums izglītības iestādēs

Jau otro nedēļu turpinās rutīnas skrīnings izglītības iestādes un salīdzinājumā ar pirmās nedēļas testu rezultātiem, tiek novērots pozitīvo testu īpatsvara samazinājums, informēja Veselības inspekcija (VI).

Pēc VI datiem, no 1. līdz 7.martam rutīnas skrīnings veikts kopumā 498 izglītības iestādēs, bet kopējais veikto testu skaits ir 15 891. Kopumā 299 pirmsskolas izglītības iestādēs kopējais veikto testu skaits bija 9600, bet no tiem 33 jeb 0,3% bijuši pozitīvie testi. Skrīningi veikti arī 199 skolās un kopējais veikto testu skaits šeit bijis 6291, no kura 30 jeb 0,5% bijuši pozitīvie testi.

Iepriekš - no 22. līdz 28.februārim - veikti kopumā 6146 testi kopumā 93 skolās un 89 pirmskolas izglītības iestādēs. Tādējādi skolās veikti 3528 testi un atklāti 35 gadījumi, kas nozīmē, ka pozitīvo testu īpatsvars bijis 0,99%. Pirmskolas izglītības iestādēs veikti 2618 testi un atklāti 27 gadījumi, kā rezultātā pozitīvo testu īpatsvars bija 1%.

Līdz 7.martam apstrādāti 737 pieteikumi no skolām un pirmskolas izglītības iestādēm par rutīnas skrīningu ar siekalu testiem, turklāt, kā atzīmē VI, pieteikumi turpina ienākt.

Inspekcija aicina visas izglītības iestādes aktīvi sadarboties un iesaistīties rutīnas skrīninga organizēšanā. Rutīnas skrīninga mērķis identificēt inficētās personas, tajā skaitā bez simptomiem, lai nepieļautu Covid-19 izplatību izglītības iestādēs un arī ārpus tās.

VI atgādina, ka personas, kuras pārslimoja Covid-19 infekciju, nav pakļautas plānveida skrīningam un izmeklēšanai pēc epidemioloģiskajam indikācijām uz Covid-19 infekciju trīs mēnešus pēc saslimšanas datuma vai Covid-19 infekciju apstiprinošā parauga ņemšanas datuma, ja gadījums bija asimptomatisks.

Rutīnas Covid-19 skrīningam izmanto siekalu testus, kas neprasa ārstniecības personu piesaisti. Pieteikties rutīnas skrīningam nepieciešams elektroniski, nosūtot pieteikumu VI uz e-pastu "[email protected]". Prioritārā kārtībā tiks apstrādāti pieteikumi no skolām, kuras atsāks mācību procesu klātienē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas