Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

VID neatklāj, vai pildīs Vilka rīkojumu un pārskatīs Muitas kriminālpārvaldes darbu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) neatklāj, vai paredzēts pildīt finanšu ministra Andra Vilka (V) rīkojumu un pārskatīt VID Muitas kriminālpārvaldes (MkrP) darbu.

Kā ziņots, Vilku nav pārliecinājuši VID sniegtie paskaidrojumi un ministrs uzdevis pārskatīt MKrP darbu. Izvērtējot VID sniegto paskaidrojumu attiecībā uz Ģenerālprokuratūras atzinumā minētajiem faktiem par pārvaldes darbu, Vilks ir secinājis, ka VID sniegtie paskaidrojumi neatspēko Ģenerālprokuratūras ziņojumā paustos secinājumus.

Tāpēc finanšu ministrs uzdeva VID vadībai "nekavējoties nodrošināt efektīvu VID MkrP darba organizēšanu un pastiprināt kontrabandas apkarošanu, kā prioritāti izvirzot cīņu ar organizētiem noziedzīgiem grupējumiem". Ministrs arī sagaida, ka VID vadība veiks visas nepieciešamās darbības, lai sakārtotu MkrP darbu pēc būtības, ne vien veicot nelielas kosmētiskas korekcijas.

Savukārt VID Sabiedrisko attiecību daļā vien atgādināja, ka VID atbilde Finanšu ministrijai (FM), tāpat kā Ģenerālprokuratūras ziņojumā paustais ir slepens, "tādēļ informāciju par tās saturu sniegt nevaram".

VID atzīmē, ka "šobrīd lēmumi par VID MkrP nav pieņemti. Gadījumā, ja tiks veiktas kādas izmaiņas, VID par to informēs sabiedrību."

Jau ziņots, ka prokuratūras ziņojums "saturot ziņas par virkni nopietniem pārkāpumiem, kas pieļauti MkrP darbā. Pārkāpumi un nepilnības saistāmas ar operatīvo darbu un izmeklēšanu," iepriekš informēja Vilka preses sekretāre Aiga Aizpuriete.

Kā vēstīts, Finanšu ministrijā tiek vērtētas iespējas reorganizēt kriminālpārvaldi, vai nu nododot to Muitas pārvaldes direktora pakļautībā, vai arī likvidējot pilnībā, kā tas jau pirms vairākiem gadiem bijis paredzēts, sākot visa VID reorganizāciju. Tas izsaucis asu kriminālpārvaldes darbinieku pretreakciju, kuri vērsās pie premjera valda Dombrovska (V) un toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera.

Saistībā ar saņemto kriminālpārvaldes darbinieku vēstuli, kurā paustas bažas par pārvaldes reorganizāciju, Dombrovskis iepriekš sasauca ārkārtas sanāksmi, kurā piedalījās kriminālpārvaldes vadītājs Marjans Burijs un VID ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā un Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis, kā arī Finanšu ministrijas pārstāvji.

Kravalis iepriekš Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē sacīja, ka esošajos apstākļos nav lietderīgi uzturēt divas izziņas iestādes - Finanšu policijas pārvaldi un MkrP, kuru resursus būtu nepieciešamas apvienot, tādējādi padarot efektīvāku kopējo darbu.

Savukārt kriminālpārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāja Anda Saukāne deputātiem uzsvēra, ka šādas reformas nav lietderīgas un atbalstāmas. MkrP esot veidota un attīstījusies no 2002.gada un strādā ar labiem rezultātiem, bet šāda reforma tās darbu paralizētu un vismaz divus gadus darba rezultāti kontrabandas apkarošanā būtu krietni sliktāki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas