Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VID: Pēc Brexit līdz šī gada beigām muitas jomā izmaiņu nebūs

Naktī uz 1. februāri Lielbritānija izstājas no Eiropas Savienības (ES), un tas nozīmē, ka tā vairs nebūs ES dalībvalsts, taču līdz pat šī gada 31. decembrim būs spēkā pārejas periods un muitas jomā nekādu izmaiņu nebūs ne privātpersonām, kuras ceļo no Lielbritānijas uz Latviju vai kuras saņem sūtījumus no Lielbritānijas, ne uzņēmumiem, kuriem ir tirdzniecības partneri Lielbritānijā, portālu Diena.lv informē Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

No šī gada 1. februāra līdz 31. decembrim būs spēkā pārejas periods, kad Lielbritānija vairs nebūs ES dalībvalsts, bet uz to turpinās attiekties ES tiesības un pienākumi. ES un britu sadarbība šajā laikā turpināsies tāpat kā līdz šim ar vienīgo izņēmumu, ka Lielbritānija vairs nepiedalīsies ES lēmumu pieņemšanā.

To nosaka Lielbritānijas Izstāšanās no ES līgums, ko 22. janvārī ratificēja britu parlaments un par kuru 29. janvārī nobalsoja Eiropas Parlaments. Atbilstoši šim līgumam pārejas periodā tāpat kā pašlaik turpināsies brīva preču aprite starp ES un Lielbritāniju. Noteikumi, ierobežojumi un citas formalitātes, ko piemēro tirdzniecībai starp ES un trešajām valstīm, netiks piemēroti pārejas periodā.

Par ES un Lielbritānijas attiecībām, sākot ar nākamā gada 1. janvāri, turpināsies sarunas atbilstoši ES un britu kopīgajai Politiskajai deklarācijai par nākotnes attiecību ietvaru. Šīs sarunas jānoslēdz līdz pārejas perioda beigām.

Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai par turpmāko sarunu procesu un nākotnes attiecībām starp ES un Lielbritāniju Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas mājaslapā un VID tīmekļa vietnē sadaļā Brexit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas