Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

VID šogad saskata veiksmes cīņā ar ēnu ekonomikas izskaušanu

Paralēli izmaiņām Valsts ieņēmumu dienesta (VID) organizatoriskajā struktūrā, tas šogad spējis veiksmīgi cīnīties ar ēnu ekonomiku un kontrabandu, uzskata dienesta vadība.

VID šā gada sākumā tika uzticēts apjomīgs darbs - sākumdeklarāciju savākšana no iedzīvotājiem. VID sākotnēji prognozēja, ka deklarācijas varētu iesniegt ap 70 000 iedzīvotāju, taču deklarāciju skaits krietni pārsniedza prognozēto - tika iesniegtas vairāk nekā 130 000 "nulles deklarāciju". Lai gan VID bija solījis jau vasaras beigās, bet pēc tam - rudenī, apkopot precīzu informāciju par iesniegtajām sākumdeklarācijām, gada nogalē tas joprojām nebija izdarīts.

Vasarā, pirms došanās piecu nedēļu atvaļinājumā, izskanēja runas, ka VID Ģenerāldirektore Nelija Jezdakova varētu pamest šo amatu. Šādas runas pastiprinājās, kad finanšu ministrs Andris Vilks (V) informēja par plāniem veikt izmaiņas VID organizatoriskajā struktūrā, palielinot ģenerāldirektora vietnieku skaitu. Tomēr, atgriežoties no apstiprinājuma, Jezdakova informēja, ka tuvākajā laikā savu amatu neplāno pamest.

Vasaras nogalē VID nāca klajā ar paziņojumu, ka ir plānotas izmaiņas dienesta organizatoriskajā struktūrā, palielinot ģenerāldirektora vietnieku skaitu līdz četriem cilvēkiem. VID ģenerāldirektore skaidroja, ka tas stiprinās VID vadības kapacitāti un viņai būs vieglāk strādāt. Taču VID šogad nav sekmējies ar vakanto darba vietu aizpildīšanu, kā to paredzēja Starptautiskā Valūtas fonda ieteikums.

Dienests šogad izpelnījās arī valdības labvēlību - par veiksmīgu cīņu ar ēnu ekonomiku piešķirti 1,6 miljoni latu, kas ir paredzēti darbinieku prēmēšanai par sekmīgo darbu. Turklāt VID jau vairākus mēnešus pēc kārtas pārpilda arī nodokļu ieņēmumu plānu.

No oktobra nodokļu parādnieki - gan fiziskas, gan juridiskas personas - varēja sākt pieteikties VID nodokļu atbalsta pasākumam, kas paredzēja daļēju nodokļu parāda dzēšanu. Šim pasākumam pieteikušies ap diviem tūkstošiem parādnieku, un kopējā parāda summa pieņemtajos lēmumos par daļēju nodokļu parāda dzēšanu pārsniedz 8 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas