Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vides aizsardzības pasākumu īstenošanai atvēl 234 miljonus eiro

Jaunajā Eiropas Savienības (ES) fondu plānošanas periodā vides aizsardzības pasākumu īstenošanai būs pieejami kopumā 234 miljoni eiro, portālu Diena.lv informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Primāri šo finansējumu plānots novirzīt projektiem, kas saistīti ar ES vides prasību sasniegšanu.

Lielākā daļa no pieejamā finansējuma - 126,6 miljoni eiro - tiks projektiem, kas tiks īstenoti ūdenssaimniecības sektorā - kanalizācijas tīklu paplašināšanai un rekonstrukcijai, notekūdeņu infrastruktūras sakārtošanai, kā arī dzeramā ūdens kvalitātes uzlabošanai.

Ar ES finansējumu paredzēts arī veicināt dažāda veida atkritumu atkārtotu izmantošanu, pārstrādi un reģenerāciju. Tas nozīmē, ka tiks atbalstīta atkritumu dalītās savākšanas sistēmas turpmāka attīstība, kā arī atkritumu pārstrādes un reģenerācijas veicināšana.

Finansējums būs pieejams arī projektiem, kas paredz plūdu un krasta erozijas mazināšanu. Atbalsts tiks esošo hidrotehnisko būvju rekonstrukcijai un jaunu pretplūdu aizsargbūvju būvniecībai pilsētu ar blīvu apdzīvotību aizsardzībai pret plūdu riskiem.

No ES fondiem tiks atbalstīti arī biotopu un sugu aizsardzības atjaunošanas pasākumi, tostarp infrastruktūras rekonstrukcija un izbūve un vides monitoringa kontroles pilnveidošanas pasākumi.

Kopumā VARAM pārziņā nākamajā ES fondu plānošanas periodā būs deviņi specifiskie atbalsta mērķi, aptverot investīcijas reģionālajai attīstībai, vides infrastruktūras attīstībai un vides aizsardzībai, kā arī informāciju un komunikāciju tehnoloģijām. Kopējais ES fondu finansējums VARAM pārziņā esošajiem 2014.-2020.gada plānošanas perioda specifiskajiem atbalsta mērķiem - 689,8 miljoni eiro.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas