Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vienojas, ka koalīcijas frakcijas atsevišķi priekšlikumus nākamā gada budžetam nevirzīs

Koalīcija vienojusies, ka valdību veidojošo partiju Saeimas frakcijas atsevišķi priekšlikumus nākamā gada budžetam nevirzīs, šodien pēc Sadarbības padomes sēdes žurnālistiem pastāstīja partijas KPV LV frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs.

Politiķis uzsvēra, ka priekšlikumus nākamā gada budžeta likumprojektam varēs virzīt tikai koalīcija kopīgi, nevis to veidojošo partiju Saeimas frakcijas.

"Lēmums, ko pieņēmām, ir, ka atsevišķas frakcijas šādus priekšlikumus [budžeta likumprojektā] nesniegs. Ja tādi tiks sniegti, tad tie būs nevis konkrētas frakcijas priekšlikumi, bet gan visas koalīcijas atbalstīti priekšlikumi," skaidroja Zakatistovs.

Arī veselības ministre Ilze Viņķele (AP) norādīja, ka jautājumā par iespējamiem priekšlikumiem 2020.gada valsts budžeta likumprojektam koalīcijai būtu jāpieņem kopīgs lēmums.

Pagaidām partijas gan nav vienojušās par kādu kopīgu priekšlikumu nākamā gada budžetam.

Līdz šim izskanējis tikai viens priekšlikums, ko koalīcijas partijas varētu virzīt kā kopīgu priekšlikumu nākamā gada budžetam. Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK rosinājusi koalīcijas partnerus apsvērt iespēju nākamā gada budžetā paredzēt 500 000 eiro komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu atbalstam.

Zakatistovs uzsvēra, ka koalīcija jautājumu par priekšlikumiem budžeta likumprojektam skatīs nākamās nedēļas laikā.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets 11.oktobrī ārkārtas sēdē atbalstīja 2020.gada budžetu, kurā konsolidētie budžeta ieņēmumi prognozēti 9,89 miljardu eiro apmērā, bet izdevumi - desmit miljardu eiro apmērā.

Salīdzinājumā ar 2019.gada budžetu, nākamgad ieņēmumi augs par 717,1 miljonu eiro, bet izdevumi par 610,1 miljonu eiro.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Asnate
A
Tas ir tikai Latvanija iespejams, ka bankas izlaupitajs, zaglis, korumpnats M.Bondars var netrauceti put saeima un sanem lielu algu un ienemt Latvanijas valsts Budzeta komisijas vaditaja amatu saeima, bet vina alkatiga, nekauniga kuce Ieva vazajas pa tusiniem un savus sudus smere uz audekliem un megina Latvanijas iedzivotajiem iestastit, ka sos sirdigos, netiros sudus kads perk par tukstosiem dollariem, eiro....noladeta zaglu, korumpantu gimene.
Maija
M
Nekādus priekšlikumus , koalīcijas balsošanas mašīna pieņems budžetu stundas lailā !
Denis
D
Latvanijas trumfs, bilde redzam, ka divi zagli, korumpanti Bondars un Zakistitovs netraucerti turpina izlaupit Latvijas valsti un apzagt latvanus......bet uz to visiem nosplauties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas