Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vilciens ar Wi-Fi vēl nav pienācis

Dīzeļvilciens Valga-Rīga. Egons ar to ikdienā brauc uz darbu galvaspilsētā, un pie biļetes cenas viņš mēdz piemaksāt 1,40 eiro, lai varētu sēdēt komforta vagonā - galvenais vilinājums ir bezvadu internets un iespēja uz atlokāma galdiņa novietot klēpjdatoru, kā arī pieslēgt to strāvai. Tomēr Wi-Fi kvalitāte viņu regulāri pieviļ - vilcienam iebraucot maz apdzīvotā vietā, signāls kļūst vājāks, līdz pazūd pavisam.

Viņš arī piebilst, ka pieslēgšanās vagonā esošajam bezvadu internetam aizsargāta ar paroli, lai sakari nebūtu pieejami pārējos vagonos sēdošajiem pasažieriem, otrdien raksta laikraksts Diena

Pērn augustā, svinīgi atklājot pirmo ar bezvadu internetu aprīkoto va/s Pasažieru vilciens reisu uz Dubultiem, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Artis Birkmanis solīja, ka jau šogad Latvijā kursēs vismaz 70 vilcienu ar šādu bezmaksas ekstru. Tomēr labie nodomi izgāzušies - interneta pieslēgums ir tikai uz rokas pirkstiem saskaitāmos dīzeļvilcienu komforta vagonos, turklāt - par papildu maksu.

Kopumā solīto 70 vilcienu sastāvu vietā ar Wi-Fi aprīkoti tikai 11 vagoni, Dienai atklāj PV pārstāve Ieva Miežubrāle. Tas nozīmē, ka pasažierim, kurš brauciena laikā vēlas izmantot bezvadu internetu, vai nu, stāvot uz perona, jāpamana, uz kura vagona loga ir Wi-Fi pieejamību apliecinošā uzlīme, vai arī pēc iekāpšanas uz labu laimi jāiziet cauri visam vilciena sastāvam, meklējot signālu. Turklāt iespējamība, ka konkrētais vilciens būs aprīkots ar bezvadu internetu, ir ļoti maza un vairumam PV klientu, kuri brauciena laikā darba, mācību vai izklaides vajadzībām vēlas sērfot globālajā tīmeklī, to - kā ierasts - nākas darīt uz pašu rēķina.

Tagad PV pārstāvji sola vilcienus aprīkot līdz nākamā gada sākumam, taču iepriekšējo plānu neizdošanās iemeslus neatklāj. Arī SIA Latvijas Mobilais telefons (LMT), kuru PV "pēc vairāku mēnešu rūpīgiem testiem un pārbaudēm" pērnā gada sākumā izvēlējās no četriem pretendentiem sarunu procedūrā par bezvadu interneta ierīkošanu vilcienos, no situācijas norobežojas. Jautājums, kāpēc solītie 70 vilcieni tā arī netika aprīkoti ar bezvadu internetu, esot jāuzdod PV, jo LMT nodrošinot visu nepieciešamo infrastruktūru, ko paredz abu pušu sadarbības līgums.

Plašāk lasiet Kristīnas Putincevas rakstā Vilciens ar Wi-Fi vēl nav pienācis otrdienas, 1.aprīļa, laikraksta Diena 5.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas