Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Vilks: Latvija ar sekmīgo eiro ieviešanu varētu būt pārspējusi kaimiņus igauņus

Latvijā eiro ieviešana bijusi sekmīga. Ja iepriekš kā piemērs gludai eiro ieviešanai minēta Igaunija, tad tagad Latvija kamiņvalsti varētu būt pārspējusi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma sacīja finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība).

"Es arī pats šodien pārbaudīju visu, ko var pārbaudīt - internetbankas un bankomātus. Arī piecus eiro varēja izņemt, ko citur Eiropā principā nevar. Tāpat arī veikalā nebija problēmu," teica Vilks.

Ministrs atzina, ka iepriekšējos gados eirozonā pieļautas kļūdas, tomēr uzsvēra, ka tās ir apzinātas un vairs netiks pieļautas. "Nevainosim valūtu, vainosim politiķus, fiskālo politiku un pārāk pieļautu vaļību no Eiropas institūciju puses!"

Jau vēstīts, ka līdz ar 2014.gada atnākšanu Latvija kļuvusi par 18.eirozonas dalībvalsti un iekļāvusies Eiropas Savienības valstu kodolā.

Pāreja no latiem uz eiro notiek saskaņā ar oficiālo kursu - viens eiro ir 0,702804 lati jeb 70,3 santīmi. Banku kontos noguldītā nauda, iedzīvotājiem un uzņēmējiem latos izsniegtie kredīti, citi finanšu instrumenti naktī uz 1.janvāri saskaņā ar šo kursu pārvērsti eiro.

Algas, pensijas un pabalstus turpmāk visiem izmaksās eiro. Lai arī cipari būs lielāki, naudas vērtība būs tāda pati kā iepriekš, proti, ar saņemtajiem eiro iedzīvotāji varēs iegādāties tādu pat daudzumu preču un pakalpojumu kā iepriekš latos.

Lats pārstās būt likumīgs maksāšanas līdzeklis 15.janvārī.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas