Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Visbiežāk ar apdrošināšanas atlīdzībām krāpjas OCTA un KASKO segmentos

Izkrāpto apdrošināšanas atlīdzību apjoms Latvijā ir vidēji 10% no visām izmaksātajām atlīdzībām, vērtē Latvijas Apdrošinātāju asociācija. Visbiežāk krāpšanas gadījumi konstatēti OCTA un KASKO segmentos.Pēdējos gados arvien biežāk konstatētas inscenētu avāriju shēmas, mērķtiecīgi iesaistot godprātīgus autovadītājus.

Apdrošinātāju asociācija aicina savlaicīgi ziņot par iespējamiem krāpniekiem.Paziņojumā medijiem asociācija informē, ka tipiska inscenēta satiksmes negadījuma shēma ir izmantot divas automašīnas tā, lai viena saņemtu atlīdzību saskaņā ar OCTA polisi, bet otra - ar KASKO. Pirmā braucošā automašīna veic strauju bremzēšanas manevru, kura dēļ aizmugurē braucošais, par upuri izvēlētais spēkrats, nespējot izvairīties no sadursmes, ietriecas un bojā priekšā esošā auto aizmugurējo daļu. Ja tomēr šīs izvēlētās automašīnas vadītājs paspēj nobremzēt, sadursmi nodrošina aiz tās braucošā trešā automašīna, nebremzējot un ietriecot to pirmā auto aizmugurē.Krāpnieciskie OCTA gadījumi visbiežāk konstatēti sadursmēs, kas notikušas apļveida krustojumos un stāvlaukumos vai to piebraucamajos ceļos, tāpēc tur vēlams būt īpaši uzmanīgiem, aicina asociācija. Vienlaikus krāpnieki izmanto jebkuru sev izdevīgu situāciju, kad nebremzējot vai palielinot ātrumu iespējams izraisīt sadursmi, kurā teorētiski saskaņā ar noteikumiem vainīgs būs otrs satiksmes dalībnieks.Par iespējamu apzināti izraisītu avāriju var liecināt priekšā braucošā auto pārāk strauja bremzēšana bez acīmredzama iemesla, kā arī aizmugurē esošā auto distances neievērošana; negadījumā iesaistītā, cietušā spēkrata vadītāja aicinājums nesaukt policiju un iztikt ar saskaņotā paziņojuma aizpildīšanu, neskatoties uz būtiskiem bojājumiem; negadījumā iesaistītā, cietušā spēkrata vadītāja neadekvāta reakcija, piemēram, bezrūpība; negadījumā iesaistītā spēkrata aizdomīgi liels bojājums, notiekot nelielai sadursmei.Ja radušās aizdomas par krāpniecisku darbību, asociācija aicina nekavējoties ziņot policijai, nepamest notikumu vietu pirms policijas ierašanās, nofotografēt negadījumā iesaistītos transportlīdzekļus notikuma vietā, kā arī apzināt aculieciniekus, kuri apstājušies sadursmes vietas tuvumā, un iegūt viņu kontaktinformāciju.Kā atzīst Latvijas Asociācijas prezidents Jānis Abāšins, nereti autovadītāji pat nenojauš, ka kļuvuši par krāpnieku upuriem un to dēļ nāksies maksāt vairāk par savu OCTA vai KASKO apdrošināšanas polisi, jo mainīsies "bonus-malus" klase. Krāpnieku dēļ apdrošinātāji ir spiesti jebkuru aizdomīgu gadījumu rūpīgi izmeklēt, kas paildzina atlīdzību izmaksu godprātīgiem autovadītājiem. Abāšins vērš uzmanību, ka par apdrošināšanas krāpšanu var saukt pie kriminālatbildības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas