Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vitenbergs: Nākamajā nedēļā gaidāmas sarunas ar Škoda Vagonka vadību par jauno elektrovilcienu piegādi

Nākamajā nedēļā gaidāmas sarunas ar Čehijas uzņēmuma Škoda Vagonka vadību par jauno elektrovilcienu piegādi, pirmdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Rīta panorāma sacīja satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

"Gribu saprast, kas notiek, cik tālu viņi ir tikuši. Protams, nemitīgi nav iespējams šos termiņus atlikt," sacīja ministrs, piebilstot, ka tikšanās piedalīsies arī AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Tāpat Vitenbergs atzīmēja, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, jauno elektrovilcienu tehniskā sertifikācija ir beigusies, kā arī ir veikti izmēģinājumi visās elektrificētajās līnijās Latvijas teritorijā.

Vienlaikus ministrs piebilda, ka jaunie elektrovilcieni joprojām ir "Škoda Vagonka" īpašums.

Jau vēstīts, ka šogad jūnijā "Škoda Vagonka" pārstāvji paziņoja, ka jaunos elektrovilcienus "Pasažieru vilcienam" plāno nodot rudenī nevis vasaras beigās, kā bija plānots iepriekš.

"Škoda Vagonka" pārstāvji skaidroja, ka piegādes grafiku izjauca Krievijas agresija Ukrainā - nācās atteikties no sākotnējā plāna transportēt vilcienu sastāvus pa dzelzceļu, sākotnējās to pārbaudes veicot slēgtā testēšanas trasē. Šīs izmaiņas loģistikā radīja aizkavēšanos, jo jaunie vilcieni ir jāsamontē īrētās telpās Rīgā.

Pēc kompānijā minētā, "Škoda Group" līdz 2023.gada beigām piegādās kopumā 23 vilcienus, atlikušos deviņus vilcienus piegādājot 2024.gada pirmajā pusē.

Tāpat ziņots, ka ar jaunajiem vilcieniem izpildīs reisus Aizkraukles, Tukuma, Saulkrastu un Jelgavas virzienā. Katrs elektrovilciens sastāv no četriem vagoniem. Viena elektrovilciena garums ir 109 metri. Katrā vilcienā ir sēdvietas 436 pasažieriem un stāvvietas 454 pasažieriem.

Visa projekta kopējās izmaksas ir 257,889 miljoni eiro, tostarp 23 no pavisam 32 jauno elektrovilcienu sastāvu iegāde plānota ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu 114,211 miljonu eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas