Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Vizītē Latvijā viesojas Eiropas statistikas biroja delegācija

Pirmdien un otrdien, 8.aprīlī un 9.aprīlī, divu dienu darba vizītē Latvijā viesojas Eiropas statistikas biroja (Eurostat) delegācija. Vizīte notiek saistībā ar Latvijas gatavošanos uzņemšanai euro zonā, un tās uzmanības centrā ir valsts budžeta deficīta un valsts parāda notifikācijas jautājumi, portālu Diena.lv informēja Centrālās statistikas pārvaldes pārstāve Sanda Rieksta.

Delegācijas sastāvā bez Eurostat pārstāvjiem ir arī Eiropas Komisijas Ekonomisko un finanšu lietu ģenerāldirektorāta un Eiropas Centrālās bankas pārstāvji. Sanāksmes notiek Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP).

Divu dienu laikā tiks apskatīti tādi jautājumi kā ar globālo finanšu krīzi saistītie vispārējās valdības sektora darījumi, uzkrātie nodokļi un sociālās iemaksas, uzkrātie procenti, dividendes un superdividendes, valdības izsniegtie galvojumi, parāda pārņemšana, parāda dzēšana un parāda norakstīšana, kapitāla papildināšana, atvasinātie finanšu instrumenti, ES fondu finanšu plūsmas u.c.

"Šī ir īsa, bet nozīmīga vizīte. Pateicoties Latvijas institūciju iepriekš kvalitatīvi sagatavotajiem informatīvajiem materiāliem, esam tai labi sagatavojušies un jau tuvākajās dienās varēsim sniegt galvenos secinājumus un turpmākās rīcības virzienus," sacīja delegācijas vadītājs, Eurostat Pārmērīga budžeta deficīta novērtēšanas daļas vadītājs Džons Verinders.

Bez CSP ekspertiem sanāksmēs piedalās arī Finanšu ministrijas un Valsts kases pārstāvji. Par atsevišķiem jautājumiem sanāksmēs piedalīsies arī Satiksmes ministrijas un akciju sabiedrības airBaltic pārstāvji saistībā ar kapitāla papildināšanu lidsabiedrībā, Labklājības ministrijas pārstāvji jautājumā par pensiju reformu un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji par valstij piederošo siltumnīcefekta gāzu emisijas tirdzniecību.

Jau vēstīts, ka 4.aprīlī CSP priekšniece Aija Žīgure tikās ar Eurostat ģenerāldirektoru Valteru Radermaheru, lai iepazīstinātu ar stratēģiskajiem attīstības virzieniem Latvijas oficiālajā statistikā un uzklausītu aktualitātes Eiropas statistikas sistēmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas