Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

VM apstiprināti 99% no plānotajiem ERAF un ESF projektiem

Veselības ministrijai kopumā ir apstiprināti 99% no plānoto Eiropas Reģionālas attīstības fonda (ERAF) un Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta skaita, noslēgti 68% līgumu, bet pabeigti 11% projekti, portālu Diena.lv informēja Veselības ministrijas pārstāve Ilze Arāja.

Ceturtdien  Veselības ministrijā notika Eiropas Reģionālas attīstības fonda (ERAF) un Eiropas Sociālā fonda (ESF) uzraudzības komisijas sanāksme, kuras laikā speciālisti uzklausīja ministrijas sagatavotos pārskatus par paveikto ERAF un ESF līdzekļu apguvē.

Projektā "Ģimenes ārstu tīkla attīstība" šobrīd no 199 apstiprinātajiem projektiem, līgumi parakstīti ar 115 ģimenes ārstiem par prakšu telpu renovāciju, mēbeļu vai ārstniecības tehnikas iegādi.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciālisti iepazīstināja ar esošo situāciju vienotā dienesta izveidē Latvijā, norādot, ka aktivitātes mērķis ir paplašināts, papildus iekļaujot operatīvā medicīniskā autotransporta nodrošināšanu, kā arī pagarināts projekta realizēšanas laiks līdz 2013.gadam. Jau ar novembri visā Latvijā izsaukumus NMP dienestā pieņems vienuviet - Rīgā, tālāk jau izvērtējot un nosūtot tuvāko brigādi pie pacienta.

Savukārt stacionārā veselības aprūpē kopumā ir noslēgti 62% līgumi un 7% no visiem projektiem jau ir pabeigti. Arī no 25 veselības aprūpes centru projektiem jau astoņi ir pabeigti.

ESF aktivitātes īstenošanā ir veiktas izmaiņas, pagarinot projekta noslēgumu līdz 2013.gadam, tādējādi izlīdzinot apmācību intensitāti un sadalot finansējumu ilgākam laika posmam. Līdz septembrim kopumā tika apmācītas gandrīz 26 000 ārstniecības personas, kas 52% ieguva profesionālo kvalifikāciju, 35% vispārēji pilnveidojās.

Vislielākā apmācāmo interese ir bijusi Rīgas reģionā - 56%, bet visaktīvāk, dažādās tālāk apmācību programmās, bija iesaistījušās māsas - 44% no visa kopējo apmācāmo skaita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas