Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VM saņēmusi Ģimenes ārstu asociācijas aicinājumu tikties un slēgt koplīgumu

Veselības ministrija (VM) saņēmusi Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas (LĢĀA) aicinājumu rīkot kolektīvās sarunas ar mērķi noslēgt koplīgumu par ģimenes ārstu ekonomisko un sociālo tiesību un interešu pārstāvniecību nākamgad.

Kā aģentūrai LETA norādīja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, informācija no asociācijas ir saņemta, un turpmāk notiks tās izvērtēšana.

Šneiders norādīja, ka pagaidām VM plašākus komentārus nesniegs.

Jau ziņots, ka 5.oktobrī LĢĀA biedru sapulcē vienojās turpināt "lēno" streiku līdz 20.oktobrim, kā arī aicināt valdību un VM rīkot kolektīvās sarunas ar mērķi noslēgt koplīgumu par asociācijas biedru - ģimenes ārstu ekonomisko un sociālo tiesību un interešu pārstāvniecību nākamgad.

Ja valdība un VM piekritīs noturēt kolektīvās sarunas par koplīguma, kurā tiks ierakstītas streika prasības, parakstīšanu ģimenes ārsti pārtrauks streiku līdz 10.decembrim. Ja koplīgums tiks noslēgts ātrāk, ģimenes ārsti arī streiku pārtrauks ātrāk.

Savukārt, ja valdība un ministrija noraidīs priekšlikumu vest kolektīvās sarunas ar LĢĀA, streiks tiks turpināts smagākā formā, turklāt asociācija vērsīsies tiesā, lai panāktu koplīguma noslēgšanu.

Kā ziņots, VM Ģimenes ārstu asociācijai iesniegusi priekšlikumus kapitācijas naudas pieaugumam ģimenes ārstiem no nākamā gada 1.janvāra, paredzot pieaugumu no 1,25 līdz 1,60 eiro par vienu praksē reģistrētu pacientu. Tādējādi ģimenes ārsta prakse saņems par 553 eiro vairāk, tostarp ģimenes ārsts patlaban esošo 859 eiro vietā varētu saņemt 1125 eiro, kas ir par 266 eiro jeb 31% vairāk.

Ģimenes ārsti valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanu pārtrauca 3.jūlijā plkst.12. Streiku sāka vairāk nekā 600 ģimenes ārsti, solot, ka tas turpināsies tik ilgi, kamēr ar valdību izdosies vienoties par ģimenes ārstu izvirzītajām prasībām.

Viena no ģimenes ārstu prasībām bija palielināt patlaban noteikto kapitācijas naudas maksājumu par 30%.

Ģimenes ārsti ar valdību nespēja panākt vienošanos par vēlamo apmēru, kādā palielināt kapitācijas naudu, tomēr protesta akcijas forma tika mīkstināta - kopš 18.jūlija ģimenes ārsti, kuri piedalās šajā akcijā, pieņem ne vairāk kā 20 pacientus dienā, turklāt nevienam pieaugušam pacientam neveic profilaksi. Šādā "lēnajā" formā protests tiks turpināts līdz 20.oktobrim.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas