Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis
Ilustratīvs attēls

VVD uzsācis monitoringu Brocēnu novadā degošajā atkritumu šķirošanas teritorijā

Valsts vides dienests (VVD) ir uzsācis monitoringu SIA Viduskurzemes AAO atkritumu šķirošanas teritorijā Vibsteri, kur naktī uz sestdienu izcēlies ugunsgrēks, aģentūrai LETA sacīja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Viņa norādīja, ka par ugunsgrēku VVD ziņojis pats uzņēmums, un dienests ir pieprasījis informāciju par teritorijā esošo atkritumu saturu, daudzumu un izcelsmi.

Saskaņā ar VVD datiem uzņēmums ir saņēmis B kategorijas atļauju darbu veikšanai.

Viduskurzemes AAO pārstāvji aģentūrai LETA atteicās sniegt informāciju par ugunsgrēku.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūrai LETA apstiprināja, ka dzēšanas darbi joprojām turpinās. Līdz ugunsgrēka likvidācijai neesot iespējams noteikt ugunsgrēka apmērus. Atkritumi teritorijā vairs nedeg ar atklātu liesmu, tādēļ ugunsgrēka likvidēšanai piesaistīti arī traktori.

Kā ziņots, naktī uz sestdienu Brocēnu novada Remtes pagastā aizdegušies atkritumi. Informācija par ugunsgrēku saņemta plkst.3.12.

Top komentāri

Jupciks
J
Ko nozīmē B kategorijas atļauju darbu veikšanai? Ja to nepaskaidro, tad nav saprotama raksta ideja.
To VVD
T
Nav izdarīts! Reinis Saulītis: Labdien! Nesen ekoloģiska klizma piemeklēja Jūrmalu. Baidos, ka kas līdzīgs var notikt Jumpravas pagasta "Dzelmēs", kur pie veikala "Elvi", t.i. "Mauriņos", gadu gadiem savāktas autoriepas - milzīga čupa. Ja kāds muļķis te iemestu ko degošu, nelaime garantēta. Vajadzētu tomēr panākt, ka riepu īpašnieks un īpašuma īpašnieks tās aizvāc! Atbilde (28.06.2017.) Jumpravas pagasta pārvaldes vadītāja Diāna Borozkina: Autoriepu krājumi nekustamā īpašuma ‘’Mauriņi’’ teritorijā Dzelmēs ir krājušies kopš 1990. gada. Jāpiekrīt, ka ir svarīgi šīs riepas novākt, lai neapdraudētu apkārtējo vidi, kā arī norobežot piekļuvi teritorijā nepiederošām personām. Tāpēc ir uzrunāts īpašuma tiesiskais valdītājs, kas solīja, ka 29.06.2017. autoriepu krājumi tiks transportēti uz autoriepu utilizācijas uzņēmumu. Tāpat tiks sekots, lai nepiederošas personas neiekļūst augstākminētajā īpašumā. Paldies par aktīvu iesaistīšanos mūsu Jumpravas pagasta teritorijas sakārtošanā.
we
w
Kaa jau bija paredzams, kaa saaka kontroleet, taa saakaas ugunsgreeki. Gaidaam, ne shis pirmais, ne peedeejeis....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas