Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziemassvētku tirdziņu ļaudīm krievu tūristu apsīkuma dēļ uz pusi mazāks apgrozījums

Ziemassvētku tirdziņi kļuvuši par ierastu vietu gan suvenīru un dāvanu iegādei, gan brīvdienu pavadīšanai, piesaistot gan vietējos iedzīvotājus, gan dažādu valstu tūristus.

Visi tirdziņu organizētāji apgalvo, ka, izvēloties, kam iznomāt tirdzniecības vietu, priekšroku dod vietējiem amatniekiem. Tirdzniecības vietu cena esot komercnoslēpums, arī uzrunātie pārdevēji mulst, nosaucot izmaksu un peļņas ciparus, bet visi ir vienisprātis, ka iepriekšējos gadus vislielāko peļņu nesuši tūristi no Krievijas, tomēr arī citu valstu ceļotāji gan iepriekš, gan šogad iepērkas visai intensīvi, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Ziemassvētku tirdziņā Esplanādē izvietotas 25 pastāvīgas tirdzniecības vietas, bet iespējams izvietot vēl. Notiekot arī dažādu preču, piemēram, grāmatu, prezentācijas. "Tirdzniecības organizēšana ir tikai daļa no visa Ziemassvētku tirdziņa pasākuma. Rīdziniekiem un viesiem tiek piedāvāta plaša kultūras un izklaides programma. Jau ilgi sadarbojamies ar Trušu karalisti, kas tirdziņā bērnus priecē ar trušu klātbūtni," stāsta Esplanādes Ziemassvētku tirdziņa rīkotāja Agate Kreicberga.

No Krievijas atbraukušajiem tūristiem patīk mūsu produkcija, bet rietumvalstu ciemiņi ir bailīgi, atzīst tirgotāji. Pērn tūristi no Krievijas bijuši lielākie peļņas nesēji, turklāt viņiem raksturīgi iepirkties ar vērienu. Pārdevēja prognozē, ka no pērnā krievu tūristu skaita šogad ieradīsies vien kādi 20%, un prognozes par tirdzniecību ir reālistiskas - cerības ir uz pusi mazāku summu nekā pagājušajā gadā.

Visu rakstu par Ziemassvētku tirdziņiem Rīgā un tirgotāju prognozēm lasiet ceturtdienas, 18.decembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas