Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Ziemeļvidzemē šorīt -21,5 grādi; diena būs pārsvarā saulaina

Trešdien plkst.5 gaisa temperatūra Latvijā bija no -3,9 grādiem Ainažos līdz -21,5 grādiem Valkā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām. Trešdien Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, dienas vidū Kurzemē un pievakarē arī valsts centrālajā daļā debesis kļūs mākoņainas, prognozē sinoptiķi.

Valsts lielākajā daļā temperatūra ir starp -9 un -18 grādiem, vietām piekrastē gaiss kļuvis siltāks. Ainažu novērojumu stacijā vienos naktī bija -19 grādi, bet stundu vēlāk, vējam iegriežoties no Rīgas līča, termometra stabiņš pakāpās līdz -5 grādiem. Visos valsts reģionos gaisa temperatūra naktī noslīdēja zem -15 grādiem.

Debesis pārsvarā skaidras, nav nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Sniega segas biezums Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā ir no diviem trim centimetriem Pāvilostā un Saldū līdz 23 centimetriem Siguldā, 26 centimetriem Alūksnē un 28 centimetriem Krāslavas novada Piedrujā.

Rīgā pārsvarā skaidrs rīts, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra -11 grādi pilsētas centrā un -16 grādi lidostā. Sniega biezums novērojumu stacijā pilsētas centrā 14 centimetri; otrdien tas palielinājās no septiņiem līdz 15 centimetriem.

Nav gaidāmi ievērojami nokrišņi. Rietumu un centrālajos novados vējš nedaudz putinās sniegu - gaidāmas dienvidu, dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz 11-16 metriem sekundē.

Gaiss iesils līdz -7..-11 grādiem, Kurzemē - līdz -4..-7 grādiem.

Rīgā spīdēs saule, vakarpusē debesis aizklās mākoņi, nav gaidāmi nokrišņi. Dienvidu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē un nedaudz putinās iepriekš sasnigušo sniegu. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz -7..-8 grādiem.

Laikapstākļus Latvijā nosaka augsta spiediena atzars, atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 1004-1009 hektopaskāliem jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -6,8 grādiem Ainažos un Rūjienā līdz -0,2 grādiem Rīgā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 16.janvārī bija +26 grādi Spānijas dienvidaustrumu piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -39 grādi Zviedrijas ziemeļos.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas