Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņu aģentūra AP pārliecināta par bildes ar Rimšēviču īstumu

Ziņu aģentūra AP ir pārliecināta par šonedēļ izplatītās fotogrāfijas, kurā redzams Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs kopā ar vairākām personām, īstumu, aģentūru LETA informēja AP sabiedrisko attiecību direktore Lorēna Īstone.

Viņa uzsvēra, ka AP foto redaktors ir pārbaudījis attēlu un pārliecinājies par bildes autentiskumu, kā arī to, ka bilde nav apstrādāta. AP pārstāve gan nekomentēja, kas ir šīs bildes avots.

Vienlaikus Īstone norādīja, ka AP arī neatkāpjas no sniegtās informācijas pirmdien publicētajā rakstā par Rimšēviču.

Par raksta autentiskumu un vismaz četru mēnešus ilgu informācijas vākšanu šodien portālam Diena.lv iestājās arī informācijas tehnoloģiju speciālists un aktīvits Ilmārs Poikāns, kuru raksta autors, gatavojot publikāciju par korupciju Latvijā, intervējis jau pirms četriem mēnešiem. Vienā no jautājumiem, kā atminējās Poikāns, tika pieminēts arī Latvijas Bankas prezidents. 

Kā ziņots, AP šonedēļ publicēja rakstu, kurā Norvik bankas lielākais akcionārs Grigorijs Guseļņikovs apgalvoja, ka Rimšēvičs gadiem ilgi izspiedis kukuļus no viņa vadītās kredītiestādes.

Tāpat rakstā vēstīts, ka 2010.gadā Rimšēvičs devies uz Krieviju, šķiet, lai piedalītos medībās, kā varot spriest pēc AP rīcībā esošajām fotogrāfijām, kurās viņš it kā redzams saviesīgā atmosfērā kopā ar Krievijas Informāciju tehnoloģijas izpētes institūta vadītāju Piļščikovu. Šis institūts ir valstij piederošs militāro tehnoloģiju uzņēmums, kas pakļauts ASV sankcijām. Rakstam pievienota arī fotogrāfija.

Rimšēvičs otrdien preses konferencē neizslēdza, ka aģentūras AP publicētā fotogrāfija, kurā viņš redzams saviesīgā atmosfērā kopā ar Krievijas Informāciju tehnoloģijas izpētes institūta vadītājam Dmitrijam Piļščikovam līdzīgu personu, varētu būt falsificēta. "Manā arhīvā tādas bildes nav, es tiku informēts, ka šī foto ir montēta un falsificēta," sacīja Latvijas Bankas prezidents.

Viņa advokāts Saulvedis Vārpiņš žurnālistiem paziņoja, ka, visticamāk, saistībā ar šo fotoattēlu tiks gatavots iesniegums Drošības policijai (DP).

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) AS Norvik banka vadības aktivitātes ārvalstu medijos uzskata par provokāciju un vēršanos pret valsti.

Tikmēr Aizsardzības ministrija, komentējot bildes izplatību, norādīja, ka izvērsta masveida informācijas operācija.

Top komentāri

Trollis JT
T
Kliedzieni ap bildes "īstumu" ir absolūti tukša gaisa tricināšana. Tas pamat jautājums ir - ar ko, nodarbojas LV daudzie drošības dienesti, ja Latvijas Bankas prezidents netiek pasargāts no nevēlamiem NEVĒLAMIEM kontaktiem, tipa Maligins... .
Brālis Ilmārs
B
Nav svarigi vai bilde ir īsta vai nē. To neviens nepierādīs. Galvenais jautājums, kas un kāpēc mums to rāda tieši šobrīd, kad pret Rimševiču tiek celti apvainojumi, bet konkrētu pierādījumu nav. Kas varētu būt tik norūpējies, lai mēs uzzinātu patiesību tieši šobrīd? Vai tie varētu būt mūsu labdari Rietumos vai Austrumos?
Džugass
D
Ko te dara čekists Maligins? Saved baņķieri ar saviem kuratoriem? Nē - iepazīstina ar īstajiem Olainfarm un Silvanola īpašniekiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas