Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

ZZS Satversmes tiesas tiesneša amatam izvirzījuši Kūtra kandidatūru

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas deputāti Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatam izvirzījuši Gunāra Kūtra kandidatūru, kurš konstitucionālajā tiesā iepriekš strādājis desmit gadus, tai skaitā septiņus gadus bijis ST priekšsēdētājs, aģentūru LETA informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa.

ZZS deputāti uzskata, ka Kūtra juridiskās zināšanas un pieredze ļaus stiprināt un attīstīt ST darbu.

Kūtrim ir maģistra grāds tiesību zinātnēs, un viņš ir lektors Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Kūtris bija 12.Saeimas deputāts, parlamenta Prezidija loceklis, strādāja Juridiskajā komisijā un vadīja Krimināltiesību politikas apakškomisiju.

Pirms ievēlēšanas parlamentā Kūtris no 2004. līdz 2014.gadam bija ST tiesnesis, tiesas priekšsēdētāja vietnieks un konstitucionālās tiesas priekšsēdētājs.

Kā ziņots, partiju apvienības Attīstībai/Par! Saeimas frakcijas deputāti ST tiesneša amatam ir nolēmuši izvirzīt advokātes, tiesību zinātņu doktores Ineses Nikuļcevas kandidatūru.

LETA jau ziņoja, ka Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (JV) apsvērtu iespēju kandidēt uz ST tiesneses gaidāmo vakanto amatu, ja tiktu tam uzrunāta, aģentūrai LETA iepriekš apliecināja politiķe.

Kandidatūras ST tiesneša amatam izvirzāmas līdz 8.oktobrim saistībā ar līdzšinējās ST priekšsēdētājas Inetas Ziemeles iecelšanu Eiropas Savienības Tiesas tiesneša amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas