Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ZZS veselības ministra amatam oficiāli izvirza Čakšu

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pirmdien nolēma veselības ministra amatam oficiāli izvirzīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Andas Čakšas kandidatūru.

ZZS valde pauda atbalstu premjera virzītajai veselības ministra amata kandidātei.

Šī kandidatūra vēl tiks apspriesta ar koalīcijas partneriem, un Saeima jau šonedēļ varētu lemt par Čakšas apstiprināšanu veselības ministra amatā.

Līdzšinējais veselības ministrs Guntis Belēvičs piektdien atkāpās no amata pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un nolēma nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Tai pašā dienā Latvijas Zaļā partija Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) piedāvāja veselības ministra amatam virzīt Čakšas kandidatūru. Čakša piektdien apliecināja, ka ir uzrunāta veselības ministra amatam un ir tikusies ar Kučinski, lai pārrunātu redzējumu par nozari.

Čakša 1999.gadā absolvējusi Latvijas Medicīnas akadēmiju, iegūstot ārsta izglītību, 2002.gadā ieguvusi specializāciju pediatrijā un 2007.gadā absolvējusi Rīgas Starptautisko ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolu, iegūstot maģistra grādu biznesa vadībā.

No 2011.gada Čakša ir Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētāja.

2014.gada februārī Čakša tika iecelta par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekli un šos pienākumus pildīja vienlaikus ar Bērnu slimnīcas vadīšanu. Tomēr 2015.gada decembrī viņa no Stradiņa slimnīcas valdes atkāpās, skaidrojot, ka vēlas lielāku uzmanību pievērst Bērnu slimnīcā veicamajiem darbiem.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Čakša šobrīd strādā arī kā psihoterapeite Dr.Ģīļa Plastikas ķirurģijas klīnikā. Viņa darbojas arī Rīgas Stradiņa universitātes Padomnieku konventā.

Čakšas pagājušā gada deklarācija vēl publiski nav pieejama, taču 2014.gada deklarācija liecina, ka amatpersonai bija 120 303 eiro lielas parādsaistības, bet viņa aizdevusi 52 646 eiro. 2014.gadā viņas ienākumus veidoja 95 468 eiro. Lielāko daļu veidoja alga par darbu Bērnu slimnīcā un Stradiņa slimnīcā.

Skaidrā un bezskaidrā naudā viņa uzkrājusi 42 801 eiro.

Amatpersonas valdījumā ir 2014.gada izlaiduma automašīna Lexus CT 200H. Čakšas īpašumā ir zeme un māja Siguldā, kā arī kopīpašumā zeme Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas