Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Amatpersonas aizstāv ASV interneta spiegošanas programmas

ASV Nacionālās drošības aģentūras (NDA) vadītājs, armijas ģenerālis Kīts Aleksandrs, aizstāvot pretrunīgi vērtētās amerikāņu specdienestu datu ieguves programmas, apgalvojis, ka ar to palīdzību kopš 2001. gada izdevies novērst vairāk nekā 50 terora aktu.

K. Aleksandrs otro reizi publiski uzrunāja ASV Kongresu, aizstāvot NDA paspārnē esošās interneta spiegošanas programmas. Kritizējot Centrālās izlūkošanas pārvaldes darbinieka Edvarda Snoudena lēmumu noplūdināt medijiem slepenos dokumentus, NDA vadītājs uzsvēra, ka šāda veida izlūkošana ir neatsverams palīgs valsts drošības veicināšanā un metožu atklāšana nodarījusi «ārkārtīgi lielu un nenovēršamu» kaitējumu ne vien ASV, bet arī tās sabiedrotajiem, rakstīja Reuters.

Kā piemēru novērstajiem uzbrukumiem K. Aleksandrs pieminēja Al Qaeda teroristu plānoto sprādzienu Ņujorkas fondu biržā 2008. gadā un 2006. gadā iecerēto uzbrukumu Dānijas laikrakstam, kas publicējis pravieša Muhameda karikatūras.

Taču NDA kritiķi aizrādīja, ka K. Aleksandra uzruna senāta izlūkošanas komitejai atgādinājusi nevis faktu izklāstu, bet gan sabiedrisko attiecību triku, lai pārliecinātu par NDA rīcības cēlumu.

E. Snoudens pēc informācijas noplūdināšanas aizbēga uz Honkongu. ASV pret vīrieti ierosināta kriminālizmeklēšana. Zināms, ka kāds pārstāvis viņa vārdā lūdzis pēc patvēruma Īslandē, taču oficiāls E. Snoudena lūgums nav saņemts. Īslande atteikusies komentēt, vai sniegtu E. Snoudenam patvērumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits