Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Medijos izskanējis, ka uzbrucējam ar laikrakstu bijis konflikts saistībā ar kādu 2011. gadā publiskotu rakstu

Apšaudē ASV laikraksta redakcijā pieci nogalinātie

Apšaudē, kas ceturtdien notikusi Merilendas štata galvaspilsētas Anapolisas laikraksta Capital Gazette redakcijā, nogalināti pieci cilvēki un ievainoti vēl divi, paziņoja policija. Vietējais šerifs televīzijas kanālam Fox News paziņoja, ka par apšaudes izraisīšanu aizdomās turētā persona ir aizturēta.

Policija raksturoja aizdomās turēto kā pieaugušu balto vīrieti, kurš bija bruņots ar šauteni vai bisi un darbojies viens. Viņš pēc aizturēšanas tika nopratināts.

Capital Gazette reportieris Fils Deiviss vietnē Twitter rakstīja, ka "bruņots vīrietis iebruka redakcijā pa stikla durvīm un atklāja uguni uz  darbiniekiem," nogalinot vairākus no viņiem. Uzbrukuma laikā esot izmantotas arī dūmu granātas.

Policijas pārstāvis telekanālam CNN pavēstīja, ka aizdomās turētais nopratināšanas laikā bijis visai nerunīgs.

ASV amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, informēja, ka aizdomās turētais bija sakropļojis savus pirkstu galus, lai nevarētu titk ātri identificēts pēc pirkstu nospiedumiem. Viņu tomēr esot izdevies identificēt, izmantojot sejas atpazīšanas tehnoloģiju.

Vietējās policijas priekšnieks vēlāk paziņoja, ka notikusī apšaude bija plānots un apzināts uzbrukums laikrakstam Capital Gazette, kuram iepriekš bija izteikti draudi sociālajos medijos. Viņš gan atzina, ka policijai vēl nav zināms uzbrucēja rīcības motīvs.

ASV mediji savukārt ziņoja, ka šāvējs ir Merilendas štata iedzīvotājs Džerods Ramoss, kuram bijis ilgstošs strīds ar šo laikrakstu par 2011. gadā publicētu rakstu, "kas atspoguļoja noziedzīgas uzmācības lietu pret viņu". Policija medijos izskanējušo informāciju par uzbrucēja vārdu un iespējamo motīvu pagaidām oficiāli neapstiprina.

Laikraksta redakcija atrodas četrus stāvus augstā biroju ēkā Anapolisā. Policija paziņoja, ka no ēkas tika droši evakuēti 170 cilvēki, un policisti, to pārmeklējot, atrada un neitralizēja iespējamu spridzekli.

ASV prezidents Donalds Tramps tika informēts par notikušo un vientē Twitter publiskoja atbalsta vēsti uzbrukumu pieredzējušajiem un uzbrukumā nogalināto tuviniekiem. "Domās un lūgšanās esmu ar upuriem un viņu ģimenēm. Paldies visiem atbildīgajiem dienestiem, kas pašlaik atrodas notikuma vietā," tvītoja Tramps.

"Vardarbīgs uzbrukums nevainīgiem žurnālistiem, kuri dara savu darbu, ir uzbrukums katram amerikānim," tvītoja paziņoja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

"Esmu pilnīgi satriekts, uzzinot par šo traģēdiju Anapolisā. Lūdzu, uzklausiet brīdinājumus un netuvojieties šim rajonam. Lūdzu Dievu par notikuma vietā esošajiem un par mūsu sabiedrību," paziņoja Merilendas štata gubernators Lerijs Hogans.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

TrollisJT
T
Vai varam būt droši, ka žurnālisti patiešām bija tik "nevainīgi"?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits