Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baidens četrkāršo uzņemamo bēgļu skaitu

ASV prezidents Džo Baidens pēc asas sabiedroto kritikas saņemšanas pirmdien paziņoja, ka četrkāršos bēgļu skaitu, ko ASV varētu šogad uzņemt.

Baidena administrācija pagājušajā mēnesī paziņoja, ka saglabās vēsturiski zemo uzņemamo bēgļu skaita limitu - līdz 15 000 cilvēku gadā. Šo limitu noteica iepriekšējais ASV prezidents Donalds Tramps, kurš stingri vērsās pret imigrāciju.

Šis Baidena lēmums izraisīja asu sabiedroto kritiku un viens no vadošajiem demokrātu politiķiem un bēgļu atbalsta grupa kritizēja šo Baidena administrācijas saglabāto limitu kā "drausmīgi zemu" un "dziļu vilšanos" raisošu. Baltais nams vēlāk paziņoja, ka šis skaitlis ir provizorisks un pirmdien prezidents pavēstīja, ka ļaus šogad uzņemt līdz 62 500 bēgļu, kā viņš to bija solījis iepriekš.

Baidens arī solījis, ka nākamgad tiks uzņemti līdz pat 125 000 bēgļu. Šis mērķis bija daļa no Baidena plašāka solījuma izbeigt Trampa kultivēto noskaņojumu pret imigrantiem un bēgļiem.

"Šis dzēš iepriekšējās administrācijas noteikto vēsturiski zemo skaitli 15 000, kas neatspoguļo Amerikas vērtības, kura uzņem un atbalsta bēgļus," pavēstīja Baidens. "Jaunie uzņemšanas griesti arī pastiprinās jau pašlaik veiktos centienus paplašināt ASV spējas uzņemt bēgļus, lai mēs varētu sasniegt mērķi uzņemt 125 000 bēgļu, ko es plānoju noteikt nākamajam finanšu gadam."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits