Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Baidens Rīgā apliecinās ASV atbildību par Baltiju

Latvija ir ASV viceprezidenta pirmā pieturvieta trīs dienas ilgajā darba vizītē Eiropā, kuras laikā viņš apmeklēs arī Turciju, lai paustu atbalstu NATO dalībvalstij pēc nesen notikušā neveiksmīgā militārā apvērsuma, un Zviedriju. 
Vizītē Latvijā otrdien ieradīsies ASV viceprezidents Džozefs Baidens. Ietekmīgās amatpersonas apciemojums būs simbolisks laikā, kad NATO gatavojas pastiprināt militāro klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā un pieaug saspīlējums starp Krieviju un Ukrainu. Gaidāms, ka Baidens vēlreiz apliecinās Savienoto Valstu apņemšanos aizsargāt sabiedrotos NATO austrumu flangā, pie kura robežām Krievija izvietojusi daudzskaitlīgus militāros spēkus. 

Rīgā Baidenam paredzēta tikšanās ar triju Baltijas valstu prezidentiem, kā arī divpusējas tikšanās ar Latvijas prezidentu Raimondu Vējoni un premjerministru Māri Kučinski, informējis Baltais nams. Baidena vizītes laikā plānots pārrunāt ne tikai NATO Varšavas samitā pieņemto lēmumu ieviešanas gaitu, bet arī situāciju Ukrainā un Sīrijā, kā arī Latvijas un ASV ekonomiskās attiecības un enerģētisko drošību.  

"Baidena vizīte Latvijā būs labs signāls investoriem, jo apstiprinātie lēmumi NATO samitā Varšavā ir vēl viens apliecinājums par drošu investīciju vidi mūsu reģionā," Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sacījis ziņu aģentūrai LETA. 

Vizītē augstais viesis apmeklēs arī Latvijas Nacionālo bibliotēku un teiks publisku uzrunu Baltijas valstu iedzīvotājiem. 

Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes priekšsēdētājs Toms Baumanis Dienai sacīja, ka ASV viceprezidenta vizīte Latvijā apliecina ASV interesi un atbildību par Baltijas reģionu un Austrumeiropu kopumā. 

"Diemžēl eiropieši bez amerikāņiem nav spējīgi nodrošināt mieru un stabilitāti, tostarp atturēt Kremli no agresīvas ārpolitikas un kara pret kaimiņvalstīm. ASV, kā arī NATO klātbūtnei Austrumeiropas valstīs ir izšķiroša nozīme. Ja Latvija nebūtu NATO dalībvalsts, Krievija īstenotu "zaļo cilvēciņu" scenāriju mūsu valstī," norāda Baumanis.

Visu Ulda Ķezbera rakstu lasiet pirmdienas, 22. augusta laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits