Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Baidens trešdien apmeklēs Izraēlu

ASV prezidents Džo Baidens trešdien dosies solidaritātes vizītē uz Izraēlu, paziņoja valsts sekretārs Entonijs Blinkens, kā arī sacīja, ka Izraēla un Vašingtona ir vienojušās izstrādāt palīdzības plānu Gazas joslai.

Blinkens par to paziņoja pēc gandrīz astoņas stundas ilgām sarunām Izraēlas Aizsardzības ministrijā ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu.

"Prezidents vēlreiz apliecinās Amerikas Savienoto Valstu solidaritāti ar Izraēlu un mūsu stingro apņemšanos garantēt tās drošību," Blinkens sacīja otrdienas agrā rītā Telavivā. "Izraēlai ir tiesības un pat pienākums aizstāvēt savu tautu pret "Hamas" un citiem teroristiem un novērst turpmākus uzbrukumus."

Baidens "dzirdēs no Izraēlas, kas tai nepieciešams, lai aizstāvētu savu tautu, jo mēs turpinām strādāt ar Kongresu, lai apmierinātu šīs vajadzības," norādīja Blinkens.

Viņš sacīja, ka ASV ir arī saņēmušas apliecinājumus no Izraēlas, ka tā strādā pie ārvalstu palīdzības ievešanas bloķētajā Gazas joslā, kamēr Izraēla gatavojas sauszemes ofensīvai pret "Hamas" pārvaldīto teritoriju.

Baidens cer "dzirdēt no Izraēlas, kā tā veiks savas operācijas tā, lai līdz minimumam samazinātu civiliedzīvotāju upurus un ļautu humāno palīdzību Gazas civiliedzīvotājiem saņemt tā, lai no tā negūtu labumu "Hamas"", paziņoja Blinkens.

"Pēc mūsu lūguma ASV un Izraēla ir vienojušās izstrādāt plānu, kas ļaus humānajai palīdzībai no donorvalstīm un starptautiskajām organizācijām sasniegt civiliedzīvotājus Gazā," teica Blinkens.

Pēc viņa teiktā, abas puses apspriež "iespēju izveidot zonas, kas palīdzētu pasargāt civiliedzīvotājus no apdraudējuma".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits