Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Cer uz tūristu pieplūdumu dubultizvirdumā Havajā

ASV piederošo Havaju salu tūrisma biznesa pārstāvji prognozējuši, ka pašlaik vienlaikus notiekošie divu vulkānu izvirdumi varētu šajā ziemas sezonā nodrošināt vēl lielāku tūristu pieplūdumu nekā līdz šim, vēsta Hawaiinewsnow.com. Tiesa, daži uzņēmēji vienlaikus pauduši bažas, ka pārāk lieli lavas izvirdumi, kas notiktu tuvu apdzīvotajām vietām, varētu tieši apdraudēt tūristu drošību.

CNN ziņo, ka svētdienas naktī pirmo reizi gandrīz 40 gadu laikā sākās lavas izvirdums no pasaulē lielākā aktīvā vulkāna Maunaloa Havajas salā. Ap 33 kilometru attālumā no tā jau vairāk nekā gadu notiek izvirdums no vulkāna Kīlauea. Reizē šie abi vulkāni nav izvirduši kopš 1984. gada, kad notika līdz šim pēdējais Maunaloa izvirdums. Šo abu vulkānu izvirdumi pašlaik neapdraud apdzīvotas vietas vai tuvējo infrastruktūru, paziņojis Havajas Vulkānu nacionālais parks. Tiesa, Havaju štata veselības aizsardzības iestādes brīdinājušas par potenciāliem draudiem gaisa tīrībai.

ASV Ģeoloģiskais dienests ziņo, ka lavas strūkla no Maunaloa brīžiem sasniegusi 60 metru augstumu, lai gan lielākoties bijusi dažu metru augstumā.

Lavas izvirdums pašlaik notiek no vienas atvērušās plaisas vulkānā. Dienests brīdinājis, ka vējš var aiznest tālāk vulkāniskās gāzes, smalkas pelnu un vulkāniskā stikla daļiņas. 5

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits