Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Krievijas troļļu sagatavotās ziņas Facebook redzējuši 126 miljoni amerikāņu

Bēdīgi slavenās Krievijas "troļļu fabrikas" sagatavoto informāciju sociālajā platformā Facebook no 2015. līdz 2017. gadam saņēmuši vairāk nekā 126 miljoni amerikāņu, ziņo CNN. 126 miljoni ir vairāk nekā puse no visiem reģistrētajiem vēlētājiem ASV.

Facebook pārstāvji, lai informētu par troļļu darbības apjomiem priekšvēlēšanu laikā, šonedēļ stāsies Senāta komisijas priekšā, kura izvērtē Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās.

Kā liecina CNN rīcībā nonākušie dokumenti, apmēram 29 miljoni amerikāņu sociālajos tīklos saņēma troļļu sagatavotās ziņas "pa tiešo", bet, pateicoties dalīšanās funkcijai, tās sasniedza vismaz 126 miljonus. Tiesa gan, ka nedz Facebook, nedz ASV Senāts nevar apliecināt, cik daudzi no 126 miljoniem tiešām pievērsa uzmanību un izlasīja troļļu gatavotās ziņas, bet cik daudzi, pārlūkojot savu Facebook jaunumu sarakstu, vienkārši "parullēja" tām garām. 

Ziņojumā, kuru sagatavojis Facebook, teikts ka 114 miljoni amerikāņu saņēma "troļļu fabrikas" apmaksātās reklāmas. Tiesa gan sociālā medija pārstāvji norāda, ka absolūtos skaitļos šīs reklāmas bija tikai 0,004% no visa satura, proti, troļļu ziņas un reklāmas aizņēma tikai mazu daļiņu no visas Facebook redzamās informācijas. 

Šonedēļ interneta milžu Google, Facebook un Twitter advokāti stāsies izmeklēšanas komisijas priekšā, lai liecinātu par Krievijas apmaksāto troļļu darbībām sociālajos medijos, kas bija vērstas uz 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanu rezultāta ietekmēšanu. 

Twitter konstatējuši 2752 kontus, kas saistīti ar Interneta izpētes aģentūru, kas plašāk zināma kā "troļļu fabrika". 

Ziņojumos teikts, ka pārsvarā troļļi izplatīja informāciju par strīdīgiem tematiem - LGBT grupu tiesībām, rasu nesaskaņām, reliģiskiem jautājumiem un ieroču iegādes un nēsāšanas atļaujām. 

ASV jau piecus mēnešus turpinās apjomīga izmeklēšana par Krievijas iejaukšanos priekšvēlēšanu kampaņā ar mērķi destabilizēt demokrātijas procesus lielvalstī. 

Rakstot par Interneta izpētes aģentūru, portāls Diena.lv jau vēstīja, ka "troļļu fabrikas" darbiniekiem, kā neatkarīgā Krievijas medija TV Doždj intervijā pavēstīja kāds bijušais darbinieks, bija obligātais uzdevums skatīties ASV seriālu Kāršu nams (House of Cards), lai izprastu ASV politisko situāciju un lai spētu kvalitatīvāk veidot pretvalstiskas diskusijas sociālajos tīklos un interneta komentāru lapās.

 

Top komentāri

statistika
s
Un cik bija spiesti skatīties CNN troļļu produkciju?
mursmurs
m
Un cik tad amerikosu troļļu ziņas nav mums iesmērētas.To arī vajadzētu publicēt.Tas vienkārši būtu godīgāk...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits